Ο ναός του Nikkei ξανά στο Ψυχικό
Ένα από τα πιο εμβληματικά εστιατόρια της πόλης έχει νέα πρόταση
Η κουζίνα Nikkei γεννήθηκε μέσα από τη μείξη της ιαπωνικής με την περουβιανή μαγειρική κουλτούρα. Αυτή η γαστριμαργική ένωση ιδιαίτερων υλικών και τεχνικών αγαπήθηκε τα τελευταία χρόνια και από το ελληνικό κοινό. Το δημιουργικό παιχνίδι αυτών των γεύσεων το απολαμβάνεις στο νέο εστιατόριο Κ for Kiku στην περιοχή του Ψυχικού, που επαναπροσδιορίζει τη σχέση του ιαπωνικού Kiku με το ελληνικό κοινό του. Η γνωστή ποιότητα σε όλα τα επίπεδα παραμένει σταθερή. Ο καινούργιος χώρος, το αδελφάκι του κολωνακιώτικου Kiku, διατηρεί τη μίνιμαλ αισθητική, με το μαύρο και μοβ χρώμα να χαρίζουν επιβλητικό ύφος στη σάλα.
Μόλις διαβείς το κατώφλι του Κ for Kiku, θα συναντήσεις την ξύλινη μπάρα, όπου θα δοκιμάσεις sake και pisco ή κάποιο ευφάνταστο κοκτέιλ με βάση τα παραδοσιακά ποτά της Ιαπωνίας και του Περού. Η ατμόσφαιρα στη σάλα γίνεται παιχνιδιάρικη χάρη στον φωτισμό, ενώ την προσοχή σου θα τραβήξει το ανοιχτό sushi bar που σου επιτρέπει να παρακολουθείς τον Ιάπωνα sushi chef Yujiro Harada να ετοιμάζει σούσι με αποφασιστικές κινήσεις και τέχνη.
Οι δύο πολιτισμοί, της Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής, πρωταγωνιστούν στα πιάτα με τη λιτότητα των συνθέσεων, τα εκρηκτικά χρώματα και τις φίνες γεύσεις. Το διαπιστώνεις στο μαγιάτικο Tiradito, όπου οι λεπτές φέτες του ψαριού δένουν όμορφα με τη σος περουβιανής πιπεριάς και τζίντζερ (€14). Οι λεπτές φέτες σολομού μαρινάρονται σε βινεγκρέτ με φρούτα του πάθους και τζίντζερ και απογειώνονται γευστικά από την ένταση του passion fruit (€12).Τα τσοπ-στικς παίρνουν φωτιά όταν στο τραπέζι προσγειώνεται η σαλάτα μαύρης κινόα με κύβους αβοκάντο, που στην κορυφή της φιγουράρουν γαρίδες και χτένια που αγκαλιάζει ηδονικά βινεγκρέτ περουβιανής πιπεριάς με πινελιές μέντας (€22). Καθαρές γεύσεις που αποκαλύπτουν σε κάθε μπουκιά την καλή ποιοτική ύλη που έχει δεχθεί το μαστόρικο άγγιγμα του executive chef του εστιατορίου Σταμάτη Σκριάπα. Τα ντάμπλινγκ με γέμιση πάπιας στον ατμό με σος σόγιας και πιπεριά χαλαπένιο (€14) είναι διακριτικά πικάντικα και τρώγονται ευχάριστα. Στο ίδιο δυνατό γευστικό μήκος κινείται το πιάτο με τις γαρίδες τυλιγμένες σε αέρινη τεμπούρα με σος πόνζου μέντας (€15). Ο σεφ Σταμάτης Σκριάπας αγαπά την ιαπωνική κουζίνα και η θητεία του δίπλα σε σπουδαίους Ιάπωνες σεφ τον κάνει πλέον βιρτουόζο στο είδος αυτής της μαγειρικής, αναλαμβάνοντας τις κουζίνες των εστιατορίων Kiku. «Υπάρχει εξέλιξη σε αυτές τις γεύσεις» υποστηρίζει. «Θέλουμε να έρθει ο κόσμος να δοκιμάσει την κουζίνα Nikkei που προσφέρουμε σε προσιτές τιμές». Τα χοιρινά παϊδάκια Ιberico έρχονται καραμελωμένα με περουβιανή BBQ σος και τρώγονται με το χέρι. Απολαμβάνεις την πληθωρική γεύση τους που συμπληρώνει το ψητό καλαμπόκι πάνω σε πουρέ πιπεριάς (€16). Αξίζει να πάρεις γεύση και από τα Nikkei Sushi που φιγουράρουν λαχταριστά στη λίστα του μενού. Είναι φτιαγμένα με τέχνη και τα nigiri λανσάρονται με toppings. Οι φίλοι των επιδορπίων δεν θα μείνουν παραπονεμένοι. O γνωστός pastry chef Δημήτρης Χρονόπουλος επιμελείται τα γλυκά, όπως η βελούδινη crème brûlée εσπρέσο με μπισκοτάκια από τζίντζερ-λεμόνι και παγωτό βανίλια αλλά και μια εκπληκτική τριλογία σοκολάτας, Dulcey-Jivara-Guanaja, με φίνο παγωτό από καρπό του κακάο. Το εστιατόριο Κ for Kiku προσφέρει το Habaki menu 6 πιάτων με 30 ευρώ το άτομο για όσους θέλουν να ανακαλύψουν τη γευστική και φινετσάτη κουζίνα Nikkei. Η εμπειρία που προσφέρει αξίζει.
Κ for Kiku, Περικλέους 7, Ψυχικό, 210 6776759