"42": Όχι πια μόνο cocktails, αλλά και νέο γευστικό μενού

Το αθηναϊκό μπαρ που έγινε διάσημο για τα cocktails του έχει μερικές ολόφρεσκες προτάσεις με μενού που λίγο θυμίζει Νέα Υόρκη

17.5.2017 | 23:00

Το cocktail bar «42» του ιδιοκτήτη και bar manager Χρήστου Χουσέα ξεχώριζε για τα κοκτέιλ του και τη γοητευτική ατμόσφαιρά του. Τώρα όμως στα τραπεζάκια με τις αναπαυτικές σιδερένιες πολυθρόνες στον πεζόδρομο κάτω από τη σκιά των δέντρων στην καρδιά της Αθήνας θα χαζέψεις το all day menu που το 42 αποφάσισε να μας σερβίρει. «Δημιουργήθηκε με γνώμονα τους πελάτες του. Είναι κοσμογυρισμένοι και απαιτητικοί, λατρεύουν τις πολύπλοκες γεύσεις και αναζητούν πάντα κάτι διαφορετικό» λέει ο Χρήστος Χουσέας και εξηγεί: «Καθώς το 42 ξεχώριζε για τα κοκτέιλ του, αποφασίσαμε να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση και στα bar snacks, τα οποία μπορεί κανείς να απολαύσει σκέτα ή σε συνδυασμό με το αγαπημένο του ποτό». Δύσκολο να αρνηθείς τη νοστιμιά που ξεχειλίζει το σπιτικό biscuit bun με αυγό, μπέικον, cheddar και αβοκάντο (€6), ό,τι πρέπει για να ξεκινήσεις τη μέρα σου, μαζί με έναν καλοφτιαγμένο καφέ.

 

Διαβάζοντας το μενού, δύσκολα μπορείς να του δώσεις τον χαρακτηρισμό κάποιας κουζίνας. Κινείται στα μονοπάτια της εποχής, αλλά έχει πινελιές από την Νέα Υόρκη, εκεί όπου έχει εκπαιδευτεί τα τελευταία χρόνια η νεαρή σεφ Μαριάννα Μπόικου. Δικής της έμπνευση είναι η συνταγή για το biscuit bun, ένα υπέροχο ψωμάκι που ζυμώνεται καθημερινά και ακροβατεί ανάμεσα σε μπριός, τσουρέκι και ψωμί, τραγανό απέξω και με ωραία υφή εσωτερικά, κάνει τη διαφορά. Μια ιδιαίτερη επιλογή που αποπνέει έντονο άρωμα Νέας Υόρκης προσφέρει το 42 Pork Belly Ramen (€14). Ανακαλύπτεις την πλούσια γεύση του σπιτικού ζωμού κοτόπουλου μαζί με dashi, ένα «τσάι» από φύκια, μανιτάρια shiitake και αποξηραμένο bonito tuna που σερβίρεται με noodles, μανιτάρια shiitake, σιγομαγειρεμένο pork belly και αυγό. Ευχάριστη και απολαυστική είναι η vegetarian σαλάτα κινόα με σοταρισμένο σπανάκι, μανιτάρια, αυγό ποσέ και αβοκάντο (€7) Την πείνα σου θα τιθασεύσει ένα κλασικό μπέργκερ με διπλό μοσχαρίσιο μπιφτέκι ωραία ψημένο που συνδυάζεται με cheddar, τραγανά φύλλα iceberg, πίκλες, σπιτικό κρεμμύδι τουρσί, χειροποίητη σος και δίπλα χρυσαφένιες φρέσκες τηγανητές πατάτες που είναι ποσαρισμένες και διπλοτηγανισμένες (€12,50). Τα νέα πιάτα που θα ενισχύσουν τον κατάλογο είναι η σαλάτα με φράουλες, καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, ποικιλία από πράσινα φύλλα εποχής με ντρέσινγκ μπαλσάμικο και μέλι (€8) καθώς και τα λινγκουίνι με πέστο από φιστίκι Αιγίνης , σπαράγγια και μυρωδικά (€8,50).

 

«Το bar πάντα θα είναι η μεγάλη μας αγάπη, δεν ξεχνάμε όμως να το τιμάμε και μέσα από τις συνταγές μας. Έτσι, το blueberry syrup των pancakes μας αποκαλύπτει μεθυστικά αρώματα από bourbon» συμπληρώνει ο Χρήστος. Το «42» προσφέρει καλοφτιαγμένες, νόστιμες προτάσεις φαγητού σε προσιτές τιμές.

 

42 Bar. Athens, Κολοκοτρώνη 3, Σύνταγμα, 213 0052153

Κολοκοτρώνη 3
694 824 2455
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon