Στο "My cuisine" η μεσογειακή συναντά τη γαλλική κουζίνα και τις αρμένικες ρίζες του σεφ της

Στα πιάτα του Μιράν Γιαγτζιάν "συναντιέται" όλος ο σπουδαίος κόσμος της γεύσης

20.9.2017 | 14:15
Στο "My cuisine" η μεσογειακή συναντά τη γαλλική κουζίνα και τις αρμένικες ρίζες του σεφ της
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

 

Το ταξίδι της γεύσης για τον Μιράν Γιαγτζιάν, σεφ και ιδιοκτήτη του καινούργιου εστιατόριου My Cuisine, είχε ξεκινήσει όταν ακόμη εργαζόταν ως σχεδιαστής ειδικών κατασκευών. Το μικρόβιο της μαγειρικής τον οδήγησε στον υπέροχο χώρο της μέσα από επαγγελματικές σπουδές και στη συνέχεια η πρακτική στη γαλλική κουζίνα άνοιξε τις πόρτες στην Ντιζόν και στο Παρίσι, σε μπιστρό και εστιατόριο με αστέρι. «Η καλή μεταγραφή ήρθε μετά από δύο χρόνια, σε ένα εστιατόριο έξω από την Ντιζόν μέσα σε αμπελώνες, με έναν εξαιρετικό Αλσατό σεφ που έγινε και ο μέντοράς μου», λέει ο σεφ Μιράν, εξηγώντας τη μαγειρική του πορεία και προσθέτει: «Επέστρεψα στην Αθήνα και δούλεψα σε θαλαμηγούς πριν ανοίξω το δικό μου εστιατόριο. Επαγγελματικά δουλεύω πρώτη φορά στην Ελλάδα». Στο Μοσχάτο βρήκε τον χώρο για να στήσει το My Cuisine με ανοιχτή κουζίνα, ενώ ο διακοσμητής Μαρτίκ Μανικιάν χάρισε στη σάλα αίσθηση φιλόξενου, γουστόζικου σπιτιού, με ζεστές αποχρώσεις. Το μενού πατάει στη μεσογειακή κουζίνα. «Στα πιάτα που μαγειρεύω υπάρχουν επιρροές από τη Γαλλία και την Αρμενία», λέει ο σεφ.

 

Από τη μικρή κάρτα επιλέξαμε τη σαλάτα με ταμπουλέ, καβουρντισμένα φουντούκια και παγωτό lime (€9). Γευστική η αρμένικη σαλάτα που πατάει πάνω στη συνταγή της γιαγιάς του σεφ, με ψιλό πλιγούρι ενισχυμένο με ψιλοκομμένα τον μαϊντανό, την ντομάτα και το αγγούρι, ενώ το παγωτό lime πρόσφερε ευχάριστη, αρωματική δροσιά σε κάθε μπουκιά. Η υφή της σαλάτας στην αρχή ξενίζει, με το ωμό πλιγούρι να δίνει μια περίεργη, τραγανή αίσθηση στο δόντι, όμως αυτό είναι το μυστικό της γοητείας της, όπως μου εξομολογήθηκε ο σεφ. Πάντως, η σαλάτα άλλαξε προσωπικότητα, όταν το πλιγούρι «μαλάκωσε» από τους χυμούς των λαχανικών κι έβγαλε περισσή νοστιμιά.

 

Από τα ορεκτικά, ευχάριστο είναι το cheese cake χαρουπιού με στρώση από κρέμα ελληνικών τυριών που επάνω του θρονιάζονται καλοψημένες μελιτζάνες, κολοκύθια, μανιτάρια και ντοματίνια (€11). Από τα κυρίως, τιμήσαμε το αρμένικο μαντί που είναι χειροποίητο και θέλει τέχνη για να γεμίσει η κάθε λιλιπούτεια μπουκιά με αρωματικό κιμά. Ταιριαστή η κλασική συνοδεία του πιάτου με γιαούρτι και πάπρικα (€12). Ακολούθησε το στήθος κοτόπουλο γεμιστό με χαλούμι και λιαστή ντομάτα που συνόδευε στο πιάτο μια πινελιά πουρές παντζαριού, λαχανικά στη σχάρα και σος πέστο (€14). Το My Cuisine μόλις ξεκίνησε και σύντομα θα βρει τον βηματισμό του τόσο στην κουζίνα όσο στο σέρβις των ευγενικών κοριτσιών.

 

Στο "My cuisine" η μεσογειακή συναντά τη γαλλική κουζίνα και τις αρμένικες ρίζες του σεφ της
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Στο "My cuisine" η μεσογειακή συναντά τη γαλλική κουζίνα και τις αρμένικες ρίζες του σεφ της
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

 

My Cuisine, Μεταμορφώσεως 27, Μοσχάτο, 210 4828131 

Μεταμορφώσεως 27
210 4828131
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon