Το Warehouse των Εξαρχείων και μερικοί σπουδαίοι λόγοι που έγινε στέκι καλοφαγάδων
Σταθερά, καλοφτιαγμένα πιάτα, καλής ποιότητας υλικά, προσιτές τιμές και ενδιαφέρουσα οινική λίστα είναι κάποιοι από τους λόγους που αυτό το εστιατόριο έχει πιστούς, αλλά και νέους ενθουσιασμένους θαμώνες
Το Warehouse στα Εξάρχεια εκπέμπει το επιμελώς ατημέλητο, αλλά συγχρόνως χαλαρό. Το μεγάλο ξύλινο καρούλι με τα σιδερένια μπουλόνια που τυλίγονται τα καλώδια της ΔΕΗ είναι το τραπέζι μας. Χαζεύω τις παρέες που κατακλύζουν τον χώρο μέσα κι έξω στο πεζοδρόμιο βράδυ καθημερινής. Θαμώνες φανατικοί που το εμπιστεύονται σταθερά τα τρία χρόνια λειτουργίας του. Η συνταγή της επιτυχίας του; Κουζίνα που πατάει σταθερά σε πιάτα καλοφτιαγμένα με λίγα, καλής ποιότητας υλικά. Τιμές προσιτές. Σέρβις ευγενικό και αποτελεσματικό. Ενδιαφέρουσα οινική λίστα με 80 ετικέτες που σχεδόν οι μισές προσφέρονται και σε ποτήρι.
Ο σεφ Βασίλης Γεωγλερής είναι πρόσχαρος και μαγειρεύει με κέφι στη μικρή ανοιχτή κουζίνα του. Από τα χέρια του δοκιμάσαμε μια ωραία πατατοσαλάτα με κομμάτια καπνιστής ρέγγας, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, λεπτοκομμένα στικ αγγουριού, ραπανάκι, φύλλα ρόκας και αρωματισμένη με λαδολέμονο (€7). Εξαιρετική ιδέα το πιάτο με τη buratta που έρχεται λουσμένη με λαδολέμονο και τρίμμα αυγοτάραχου (€10). Επιβάλλεται να βουτήξεις την μπουκιά το ψωμί σου. Τα στριφτούδια με καπνιστή πανσέτα, σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και επάνω τριμμένο βολάκι Άνδρου και φύλλα ρόκας (€8) είναι πιάτο με νοστιμιά μεγατόνων – καθόλου τυχαίο που το επιλέγουν στα περισσότερα τραπέζια. Το φιλέτο, κομμένο σαν ταλιάτα, ελάχιστα ψημένο, συνοδεύεται με baby πατάτες και μανιτάρια με αρωματικό βούτυρο μυρωδικών (€19). Τόσο απλά, τόσο νόστιμα. Για το τέλος είναι ό,τι πρέπει η ανάλαφρη lemon pie (€5). Το Warehouse έχει τον τρόπο του να σε κρατήσει.
Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου 21, Εξάρχεια, 215 5408002