Food Mafia: Μυστήριο στις γεύσεις, ποιότητα στις προτάσεις

Ανατρεπτικό μενού με πινελιές από την κουζίνα των Άνδεων, μυστικά από τη Λουϊζιάνα, αλλά και τη λιβανέζικη κουζίνα

27.9.2017 | 19:29

 

Στο εστιατόριο «Food Mafia meat, burgers and buns» το επίμονο φλερτ του σεφ Ηλία Σκουλά με την αργεντίνικη κουζίνα του δρόμου μεταφράζεται σε assado de tira, μια λεπτή πίτα με κρέας ψημένο στο γκριλ που συνδυάζεται με ζατάρ, μια λιβανέζικη πινελιά, και κάθε μπουκιά του προσφέρει βαθιά ικανοποίηση. «Υπάρχει λιτότητα στην αργεντίνικη κουζίνα» υποστηρίζει ο Ηλίας Σκουλάς που επιλέγει να μαγειρεύει ό,τι του αρέσει. Τον αποκαλούν ανατρεπτικό και είναι προφανές, όταν τον γνωρίσεις και δοκιμάσεις το φαγητό του, ότι αυτός ο πληθωρικός μάγειρας αναζητά πάντα μια καινούργια ιδέα, δεν συμβιβάζεται με τη μαγειρική ρουτίνα του αυτόματου πιλότου.

 

Από την κουζίνα των Άνδεων αντλεί την έμπνευση για την πατατοκροκέτα με το εκτυφλωτικό γαλάζιο χρώμα επάνω στην οποία φιγουράρει γαρίδα μαριναρισμένη σε πιπεριά chipotle και lemon butter που χρησιμοποιούν στη Λουιζιάνα (€9). Η γαρίδα είναι απολαυστική, ωραία ψημένη και αφήνει στον ουρανίσκο πικάντικα πυροτεχνήματα. Από τη λίστα με μπέργκερ του καταλόγου αυτό που κλέβει την παράσταση είναι το 2017, το Mushroom Melt Edition (€14). Πρόκειται για μπέργκερ-υπερπαραγωγή. Σε χειροποίητο ψωμί πατάτας μπαίνει το μπιφτέκι που φτιάχνεται από Aberdeen Angus, ψήνεται σε ξυλόφουρνο και σερβίρεται με μπόλικο λιωμένο τσένταρ, μπέικον, oyster mushrooms, αγιολί με ψητά εσαλότ και συνοδεύεται με τηγανητές πατάτες ενισχυμένες με chili con carne. Ένα εκρηκτικό γευστικό σύνολο. Όταν όμως έρχεται η μεταλλική σούβλα στο τραπέζι, όπου είναι περασμένο το αμερικανικό μοσχαρίσιο παϊδάκι χωρίς το κόκαλο και ανάμεσα παρεμβάλλονται κομμάτια Iberico ελληνικής εκτροφής καπνισμένο στον ξυλόφουρνο με κρούστα παρμεζάνας, τότε υποκλίνεσαι στην πληθωρική νοστιμιά. Το κρέας κόβεται σε λεπτές φέτες και με τη συνοδεία σάλτσας τσιμιτσούρι θρονιάζεται πάνω σε λεπτές, χειροποίητες πίτες – έμπνευση της ημέρας από τον σεφ.

 

Ο νέος χώρος του Food Mafia στη Νέα Ερυθραία βρίσκεται σε ένα στενό όπου ο εξωτερικός χώρος, σαν στοά, είναι σκεπαστός με ξύλο, κρυφό φωτισμό και φυτά τριγύρω. Η κουζίνα χωρίζεται με τζάμι και επιτρέπει να βλέπεις τη μαγειρική ομάδα, ενώ η σάλα, με casual αισθητική, συνδυάζει ξύλο, μέταλλο και βίντατζ καρέκλες. Σε μια πλευρά έχει βρει τη θέση της η μπάρα, που σερβίρει κοκτέιλ με έμπνευση.

 

Food Mafia: Μυστήριο στις γεύσεις, ποιότητα στις προτάσεις

Food Mafia: Μυστήριο στις γεύσεις, ποιότητα στις προτάσεις


Food Mafia, Ελ. Βενιζέλου 59, Νέα Ερυθραία, 210 6233600

Ελ. Βενιζέλου 59
210 6233600
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Δημήτρης Κούμανης |
Scroll to top icon