Oozora: Μια βουτιά στα καλύτερα της ιαπωνικής κουζίνας

Ο νέος executive chef του Oozora, Andy Lay, με πλούσια εμπειρία ως sushi chef στο Nobu Matsuhisa της Μυκόνου και της Αθήνας, ανέλαβε την ανανέωση μενού και αισθητικής, ενός δημοφιλούς χώρου

15.11.2017 | 15:52
Oozora: Μια βουτιά στα καλύτερα της ιαπωνικής κουζίνας
Τα πιάτα του Andy Lay αποκαλύπτουν τη βαθιά γνώση του σεφ γύρω από τις αρχές και τις εκλεπτυσμένες τεχνικές κοπής και σύνθεσης των sushi rolls, maki, nigiri και sashimi.

 

Με τον νέο σεφ που ανέλαβε τα ηνία της κουζίνας του, το Oozora the House στο Κεφαλάρι επιβεβαιώνει και αυτήν τη σεζόν τη θέση του μεταξύ των κορυφαίων εστιατορίων ασιατικής κουζίνας της Αθήνας. Η έμφαση που έχει δώσει το κομψό εστιατόριο στις γευστικές αρχές της ασιατικής διατροφής οδηγεί κάθε χρόνο την κουζίνα του σε νέα επίπεδα ωριμότητας, καθώς φαίνεται να ενσωματώνει νέες τεχνικές και να αφομοιώνει περισσότερο τις λεπτές αποχρώσεις του είδους που υπηρετεί.

 

Μετά την επιτυχημένη διετή αναζήτηση στα ερεθίσματα της fusion ασιατικής-νοτιοαμερικάνικης κουζίνας, φέτος το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ιαπωνική κουζίνα και στην εξαιρετική πρώτη ύλη που είναι απαραίτητη για να στηρίξει τη συγκεκριμένη μαγειρική προσέγγιση. Τη στροφή αυτή ανέλαβε να υλοποιήσει ο νέος executive chef του Oozora, o Andy Lay, ο οποίος έχει πλούσια εμπειρία ως sushi chef στο Nobu Matsuhisa της Μυκόνου και της Αθήνας, στο Nammos της Μυκόνου και σε πολλά εστιατόρια του Λονδίνου. Τα πιάτα που έχει σχεδιάσει ο Andy για το Oozora αποκαλύπτουν τη βαθιά γνώση του σεφ γύρω από τις αρχές και τις εκλεπτυσμένες τεχνικές κοπής και σύνθεσης των sushi rolls, maki, nigiri και sashimi. Ο Andy Lay μαζί με την ομάδα του δημιουργούν μέσα στη μεγάλη, κομψή σάλα του Oozora, στα δύο sushi bars που διαθέτει πλέον το εστιατόριο.

 

Oozora: Μια βουτιά στα καλύτερα της ιαπωνικής κουζίνας
Kataifi roll με τόνο, ρύζι, αβοκάντο, καβούρι, τσίλι σος, ponzou και τραγανό κανταΐφι στην κορυφή.

 

Εντυπωσιακό τόσο σε παρουσίαση όσο και σε γεύση είναι το New style φιλέτο μπαρμπούνι (€17) με τσίλι σος. Καλοφτιαγμένο έρχεται και το λαυράκι σασίμι που ενισχύεται με πινελιές από τριμμένο τραγανό κρεμμύδι που δημιουργεί ωραίες υφές (€14). Στο πιάτο με το ταρτάρ τόνου εντυπωσιάζει το κόψιμό του που γίνεται με μαχαίρια και εκφράζει την καλή τεχνική του σεφ, ο οποίος το συνδυάζει με αβοκάντο, φρέσκο κρεμμυδάκι και φύτρες. Η ευγενική γεύση του τόνου χαρίζει απολαυστικές μπουκιές με τα τσοπ-στικ.

 

Το κοκτέιλ με πίσκο, χειροποίητο σιρόπι από τσίλι, ελαιοζάχαρα από τσάι κόκκινων φρούτων και γαρνιρισμένο με φύλλα κενταύρου αποδεικνύεται ιδανικός παρτενέρ των πιάτων. Τη λίστα με τα κοκτέιλ δημιούργησε ο executive bartender Marek Petrik, επιτυγχάνοντας εξαιρετικό συνδυασμό με τα πιάτα του σεφ.

 

Oozora: Μια βουτιά στα καλύτερα της ιαπωνικής κουζίνας

 

Από τα σασίμι σίγουρα εντυπωσιάζει η γεύση από τις φρέσκες μινιόν ροζ γαριδούλες όλο γλύκα που έρχονται από τα νερά της Ιαπωνίας. Οι προτάσεις από τα Uramaki είναι ελκυστικές. Δοκιμάσαμε το kataifi roll με τόνο, ρύζι, αβοκάντο, καβούρι, τσίλι σος και ponzou. Στην κορυφή τη διαφορά κάνει μια φουντίτσα από τραγανό κανταΐφι (€18). Γεύση μαγική, με το τσίλι να χαρίζει πικάντικα πυροτεχνήματα. Θαλασσινή γεύση έχει το αφράτο bao bun με γέμιση αστακού, λαχανικά και του πάει η sweet chili mayo (€7 το bao).

 

Η κουζίνα παρουσιάζει και ένα ρεπερτόριο με ζεστά πιάτα της ασιατικής κουζίνας, όπως είναι η πάπια ψητή ή μαγειρεμένη με λαχανικά. Τα επιδόρπια είναι δημιουργίες του executive pastry chef Σπύρου Αρτελάρη.

 

Oozora: Μια βουτιά στα καλύτερα της ιαπωνικής κουζίνας
Ο Andy Lay μαζί με την ομάδα του δημιουργούν μέσα στη μεγάλη, κομψή σάλα του Oozora, στα δύο sushi bars που διαθέτει πλέον το εστιατόριο.
Δηλιγιάννη 54
210 8018515
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon