Big boy: Για διαφορετικά μπέργκερ και κροκέτες μοσχαριού που θα λατρέψεις
Τραπέζια στρωμένα με κόκκινα καρό τραπεζομάντιλα, ανοιχτή κουζίνα και νόστιμα πρωτότυπα πιάτα σ' ένα νέο στέκι στο Παλαιό Φάληρο
«Big Boy» είναι το όνομα του νέου εστιατορίου που έστησε ο Παναγιώτης Γιαννακόπουλος με tex-mex προθέσεις και πολλά επιτυχημένα χιλιόμετρα στον δρόμο της εστίασης (Κυρ Αρίστος, Ψιψίνα, Ακάκιος). Αυτήν τη φορά συνεργάζεται με τον επίσης εξαιρετικό γνώστη του χώρου Μιχάλη Τάση.
Η υπογραφή και των δύο μπαίνει σε έναν χώρο προσεγμένο στην λεπτομέρειά του, με καλόγουστη μπάρα, μαύρα τραπέζια με κόκκινα καρό τραπεζομάντιλα, δερμάτινους καναπέδες, τέντα ριγέ, φωτογραφίες των Έλβις, Ντίλαν και ανοιχτή κουζίνα.
Στο μενού, που έχει επιμεληθεί ο Μιχάλης Τάτσης, θα βρεις πιάτα όπου η ποιότητα των πρώτων υλών και η καλή παρασκευή συναντούν την πληθωρικότητα της παρουσίασης, με το αποτέλεσμα να είναι εξίσου νόστιμο και χορταστικό.
Πληθωρική σαλάτα σε φωλιά παρμεζάνας με λάχανο κόκκινο, μαρούλι, άισμπεργκ, καρότο, μαύρα φασόλια, αβοκάντο και chili con carne που δίνει την πικάντικη πινελιά (€7,80).
Τραγανές έρχονται οι κροκέτες μοσχαριού Amsterdam με γλυκόξινη σος, σερβιρισμένες παιχνιδιάρικα (€5,50). Τα taquitos με γέμιση μαγειρεμένο μοσχαράκι και τσένταρ, τυλιγμένα σε τηγανητή τορτίγια με pico di gallo και sour cream (€6,50), σε ξετρελαίνουν και συνοδεύουν ευχάριστα τη σαγκρία που ετοιμάζει το μπαρ.
Από την ποικιλία των μπέργκερ, θα φας οπωσδήποτε το πλούσιο Paul’s deli με ψητά μανιτάρια πορτομπέλο, τυρί μπρι και μαγιονέζα τρούφας (€9,80) και το Patty Melt ’50s με καπνιστό μπέικον, καραμελωμένο κρεμμύδι, mushroom melt και τσένταρ (€8,90) που συνοδεύουν λεπτοκομμένες, σαν σπιρτόξυλο, τηγανητές πατάτες. Για το τέλος, το Famous Florida Key lime pie που συνοδεύει παγωτό βανίλια (€4,80).