Το νέο «αδερφάκι» του Pink Elephant ήρθε στα Εξάρχεια

Δεν είναι ανάγκη να αντέχεις στα καυτερά για να δοκιμάσεις την κουζίνα του γνωστού ινδικού εστιατορίου

17.1.2018 | 16:05
Το νέο «αδερφάκι» του Pink Elephant ήρθε στα Εξάρχεια
Tο jalfrezi περιλαμβάνει μπουκιές αρνάκι (€13,40), μαγειρεμένο σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας με πράσινες τσίλι πιπεριές και κρεμμύδι, γαρνίρεται με στικ τζίντζερ και σερβίρεται σε ινδικό σκεύος.

 

Το ινδικό εστιατόριο «Ροζ Ελέφαντας» που μας συστήθηκε πριν από επτά χρόνια στο Χαλάνδρι πρόσφατα άνοιξε νέο μαγαζί στα Εξάρχεια σε ένα νεοκλασικό του Τσίλερ. Έντονες αποχρώσεις από εκτυφλωτικό κίτρινο, θερμό κόκκινο και πράσινο μαζί με ινδικής κουλτούρας διακοσμητικές πινελιές συμπληρώνουν ένα ευχάριστο σύνολο.

 

Η ινδική κουζίνα φημίζεται για τα καυτερά πιάτα της, εδώ όμως ο Ινδός σεφ επιλέγει μια ήπια προσέγγιση, τους τόνους της οποίας μπορεί να ανεβάσει όταν το ζητήσεις.

 

Οι κλασικές λεπτές πίτες papadums, φτιαγμένες από αλεύρι ινδικής φακής και περασμένες ελαφρά από το τηγάνι, συνοδεύονται από δύο διαφορετικές σος και δίνουν το σύνθημα για το ξεκίνημα του δείπνου (€2,80).

 

Το νέο «αδερφάκι» του Pink Elephant ήρθε στα Εξάρχεια
Samosas (€4,20), πληθωρικά τηγανητά τριγωνικά πιτάκια με πλούσια γέμιση λαχανικών από αρακά, κρεμμύδι, πατάτα, πράσινα φασολάκια, καρότο και καυτερή πιπερίτσα.

 

Τη σκυτάλη παίρνουν τα samosas (€4,20), πληθωρικά τηγανητά τριγωνικά πιτάκια από ωραιότατο τραγανό χειροποίητο φύλλο με πλούσια γέμιση λαχανικών από αρακά, κρεμμύδι, πατάτα, πράσινα φασολάκια, καρότο και καυτερή πιπερίτσα.

 

Από τα μαγειρευτά, το jalfrezi περιλαμβάνει μπουκιές αρνάκι (€13,40), μαγειρεμένο σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας με πράσινες τσίλι πιπεριές και κρεμμύδι, γαρνίρεται με στικ τζίντζερ και σερβίρεται σε ινδικό σκεύος. Γεύση ελαφρά πικάντικη με πυκνή σάλτσα.

 

Το συνοδευτικό ρύζι pilau (€3,80), φτιαγμένο από μπασμάτι μαγειρεμένο με σαφράν, κρεμμύδι, τσίλι, σπόρους κύμινο και κανέλα, δεν ξεδιπλώνει, όπως θα περίμενε κανείς, τις εντάσεις των μπαχαρικών που χαρακτηρίζουν την αυθεντική συνταγή του.

 

Από τα μαριναρισμένα κρεατικά που ψήνονται στο tandoori, τον παραδοσιακό ινδικό πήλινο φούρνο με κάρβουνα, επιλέξαμε το mint tikka chicken (€9,80). Φιλετάκια κοτόπουλου κομμένα σε κύβους έρχονται τσιτσιριστά σε καυτό μαντεμένιο σκεύος, αρωματισμένα με δυόσμο, τζίντζερ και σκόρδο. Λίγες σταγόνες από το συνοδευτικό λεμόνι ενισχύουν ευχάριστα τη γεύση, με τον δυόσμο να χαρίζει τη δροσιά του.

 

Το νέο «αδερφάκι» του Pink Elephant ήρθε στα Εξάρχεια
Έντονες αποχρώσεις από εκτυφλωτικό κίτρινο, θερμό κόκκινο και πράσινο μαζί με ινδικής κουλτούρας διακοσμητικές πινελιές συμπληρώνουν ένα ευχάριστο σύνολο.

 

Για δυνατούς παίχτες που θέλουν να αντιμετωπίσουν τις καυτερές γεύσεις, οι μπάμιες, μαγειρεμένες σε σάλτσα ντομάτας, καραμελωμένα κρεμμύδια και τσίλι (€6,80) –η έντασή τους μπορεί να ενισχυθεί, αν το ζητήσετε–, θα σας ανταμείψουν.

 

Από τις ινδικές πίτες naans, αυτή με φρέσκο τσίλι δεν πατά στην παράδοση. Στην πραγματικότητα είναι μια ζύμη με εμφάνιση πίτσας που επάνω έχει ψιλοκομμένο τσίλι (€2,80). Δεν ήταν κακή, όμως με απογοήτευσε μια και περίμενα τις χαρακτηριστικές φουσκωτές ινδικές πιτούλες, το σχήμα των οποίων μοιάζει με δάκρυ.

 

Το σέρβις στη ροή των πιάτων έχει μεγάλα χρονικά κενά και ίσως να χρειάζεται περισσότερο ροντάρισμα η κουζίνα, αφού διαθέτει και delivery.

Δερβενίων 4Α, Εξάρχεια
210 3632780
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Συνταγές με φιστίκι

Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Νίκη Μηταρέα |
Scroll to top icon