20 χρόνια «Prosopa» δίπλα στις γραμμές του τρένου στην Κωνσταντινουπόλεως

Πολυσυλλεκτική κουζίνα που παντρεύει γεύσεις, αρώματα και υλικά με ευρεία γεωγραφική προέλευση

22.2.2018 | 14:01
20 χρόνια «Prosopa» δίπλα στις γραμμές του τρένου στην Κωνσταντινουπόλεως
Το μενού προσφέρει ορεκτικές προτάσεις, μια ενδιαφέρουσα και ευφάνταστη λίστα με σαλάτες, κυρίως πιάτα με πολυεθνικές προσεγγίσεις.

 

Το εστιατόριο Prosopa διατηρεί ανέπαφη τη διαχρονική γοητεία του στα είκοσι χρόνια της διαδρομής του δίπλα στις γραμμές του τρένου στην Κωνσταντινουπόλεως. Ο ιδιοκτήτης Γιάννης Γκούμας φροντίζει τα πάντα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, είναι φιλόξενος και σε κάνει πάντα να αισθάνεσαι όμορφα.

 

Η κουζίνα στα Prosopa είναι νόστιμη και πολυσυλλεκτική. «Θέλω να παντρεύω γεύσεις, αρώματα και υλικά με ευρεία γεωγραφική προέλευση, που ξεκινούν από την Ελλάδα και φτάνουν έως την Αμερική, το Βιετνάμ ή την Ταϊλάνδη, και να ταξιδεύω τους πελάτες μου» εκμυστηρεύεται ο Γιάννης.

 

Το μενού προσφέρει ορεκτικές προτάσεις, μια ενδιαφέρουσα και ευφάνταστη λίστα με σαλάτες, κυρίως πιάτα με πολυεθνικές προσεγγίσεις, καθώς και μια καλή επιλογή από κρέατα.

 

20 χρόνια «Prosopa» δίπλα στις γραμμές του τρένου στην Κωνσταντινουπόλεως
Το εστιατόριο Prosopa διατηρεί ανέπαφη τη διαχρονική γοητεία του στα είκοσι χρόνια της διαδρομής του δίπλα στις γραμμές του τρένου στην Κωνσταντινουπόλεως.

 

20 χρόνια «Prosopa» δίπλα στις γραμμές του τρένου στην Κωνσταντινουπόλεως
Σαλάτα baby λαχανικών με φαγόπυρο bio, βαλεριάνα, cranberries, καρύδια και βινεγκρέτ balsamico.

 

Δοκιμάσαμε τη σαλάτα baby λαχανικών με φαγόπυρο bio, βαλεριάνα, cranberries, καρύδια και βινεγκρέτ balsamico (€9,60). Υγιεινή προσέγγιση, ευχάριστη και δροσερή, είναι μια διαφορετική πρόταση από αυτήν που συνήθως συναντάμε στα περισσότερα μενού.

 

Το πιάτο με τη γαρίδα τυλιγμένη με σπαγγέτι πατάτας και σος μάνγκο, κάρι και τριμμένο μπαχάρι (€9,60) είναι από τις κλασικές προτάσεις του μενού.

 

Μία από τις μη συνηθισμένες προσεγγίσεις είναι το πιάτο Hawaiian poke τόνου με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, σησαμέλαιο και soy sauce (€10,80). Ένα χαβανέζικο πιάτο όπου ο τόνος, κομμένος σε κύβους, μαρινάρεται σε σόγια, σερβίρεται πάνω σε ρύζι μπασμάτι και χαρίζει αρωματικές μπουκιές με ευχάριστη υφή και γεύση.

 

20 χρόνια «Prosopa» δίπλα στις γραμμές του τρένου στην Κωνσταντινουπόλεως
Καρέ Ιμπέρικο με βελούδινο πουρέ πατάτας.

 

20 χρόνια «Prosopa» δίπλα στις γραμμές του τρένου στην Κωνσταντινουπόλεως
Εμπιστευθείτε τη σομελιέ Αναστασία Κασιμίδη που θα σας προτείνει ενδιαφέρουσες οινικές επιλογές.

 

Καταπληκτικά ψημένο με πλούσια γεύση είναι το καρέ Ιμπέρικο, που συνοδεύεται από βελούδινο πουρέ πατάτας και απογειώνεται από το κλωνάρι φρέσκου θυμαριού (€17).

 

Από τη λίστα με τις προτάσεις με τα αμερικανικά κρέατα απολαύσαμε το διάφραγμα (€25). Ψημένο σωστά, όπως το ζητήσαμε, ήρθε πάνω σε ξύλο κοπής αρωματισμένο με δεντρολίβανο και το συνόδευαν πέντε διαφορετικά αλάτια, δύο μουστάρδες, λάδι αρωματισμένο με τσίλι και μπολ με πατάτες με τη φλούδα τους.

 

20 χρόνια «Prosopa» δίπλα στις γραμμές του τρένου στην Κωνσταντινουπόλεως
Cheesecake με φιστικοβούτυρο και βάση από μπισκότα oreo

 

Εμπιστευθείτε τη σομελιέ Αναστασία Κασιμίδη που θα σας προτείνει ενδιαφέρουσες οινικές επιλογές από την καλοστημένη λίστα με κρασιά από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα για να μεγιστοποιηθεί η απόλαυση.

 

Ενδιαφέρουσα η πρόταση του cheesecake με φιστικοβούτυρο και βάση από μπισκότα oreo (€6,50). Η μπάρα βγάζει ωραία κοκτέιλ και αξίζει να ξεκινήσετε ή να κλείσετε με κάποιο από αυτά το δείπνο σας.

Κωνσταντινουπόλεως 4 & Μεγ. Βασιλείου 52
2103413433
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon