Ρακουμέλ

Ο πρεσβευτής της κρητικής παράδοσης στην καρδιά των Εξαρχείων

11.5.2018 | 15:04
Ρακουμέλ
Πριν από 13 χρόνια, ο Γιάννης, από την Ιεράπετρα, αποφάσισε να φέρει στο κέντρο της Αθήνας την αυθεντική κρητική παράδοση.

 

Πριν από 13 χρόνια, ο Γιάννης, από την Ιεράπετρα, αποφάσισε να φέρει στο κέντρο της Αθήνας την αυθεντική κρητική παράδοση κι έτσι δημιούργησε το Ρακουμέλ.

 

Το μενού του το έχει επιμεληθεί η μαμά του Αργυρώ, με βάση τις υπέροχες συνταγές της γιαγιάς Ζαχαρένιας, ενώ όλες οι πρώτες ύλες προέρχονται από μικρούς παραγωγούς της Κρήτης.

 

Εκεί θα φας λαχταριστούς κολοκυθοανθούς, χοχλιούς μπουμπουριστούς, αυγά με στάκα, χοιρινή τηγανιά με μαρουβά και πετιμέζι, κοτόπουλο με φασκόμηλο και γαμοπίλαφο καθώς και άλλα, πολλά και υπέροχα πιάτα.

 

Το φαγητό θα το συνδυάσεις με εξαιρετικό ρακόμελο και ρακή από την Κρήτη ή με την ιδιαίτερη ρακή με δίκταμο, φασκόμηλο και μέλι, και θα κλείσεις ιδανικά το γεύμα σου με σφακιανή πίτα.

 

Ρακουμέλ
Εκεί θα φας λαχταριστούς κολοκυθοανθούς, χοχλιούς μπουμπουριστούς, αυγά με στάκα, χοιρινή τηγανιά με μαρουβά και πετιμέζι, κοτόπουλο με φασκόμηλο και γαμοπίλαφο καθώς και άλλα, πολλά και υπέροχα πιάτα.

 

Ρακουμέλ, Εμμανουήλ Μπενάκη 71, Εξάρχεια, 210 3800506, www.rakoumel.gr, facebook

Εμμανουήλ Μπενάκη 71, Εξάρχεια
210 3800506
 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Νίκη Μηταρέα |
Scroll to top icon