Ελκυστικές, all day προτάσεις στο μενού του Piu Verde
Εδώ και 17 χρόνια, το Piu Verde αποτελεί σταθερή επιλογή για καφέ, φαγητό και ποτό στην καρδιά του άλσους Παπάγου
Μερικές φορές οι all day χώροι ενδέχεται να υποφέρουν από έλλειψη συγκεκριμένης ταυτότητας σε ό,τι αφορά την αίσθηση που αποπνέουν, να εμφανίζονται χωρίς ενδιαφέρον στο φαγητό που προσφέρουν ή να είναι αρκετά διεκπεραιωτικοί στο σέρβις. Όλα, βέβαια, έχουν να κάνουν με τη φροντίδα που δείχνει κανείς ή με τους στόχους που θέτει.
Ο εξαιρετικός all day χώρος Piu Verde στην καρδιά του πανέμορφου άλσους του Παπάγου καταλύει αυτά τα στερεότυπα τα τελευταία 17 χρόνια της λειτουργίας του. Η θέση του είναι μοναδική μέσα στην πευκόφυτη περιοχή που, σε απόσταση αναπνοής από το πολύβουο κέντρο της Αθήνας. Οι ελκυστικές προτάσεις του μενού που ακολουθούν την εποχικότητα σού ανοίγουν την όρεξη.
Εδώ δοκιμάζουμε κουζίνα που μιλάει ελληνικά με μια δημιουργική προσέγγιση που δεν κουράζει. Αρχή με σκοπελίτικη τυρόπιτα σε σχήμα σαλιγκαριού που συνοδεύεται από καλοφτιαγμένο τσάτνεϊ πορτοκάλι και ροδάκινο και ισορροπεί όμορφα μεταξύ αλμυρού και γλυκού (€7,40).
Ωραία ιδέα το βαθιάς νοστιμιάς ψιλό κουσκουσάκι, μαγειρεμένο με μανιτάρια, σάλτσα ντομάτας, αρωματισμένο με βασιλικό και ενισχυμένο με χοντροτριμμένο λαδοτύρι Μυτιλήνης (€8,20).
Ο σεφ Κωνσταντίνος Γονιδέλλης από τη Μυτιλήνη και καταγωγή από το Αϊβαλί δημιουργεί πιάτα, αντλώντας έμπνευση από τις παιδικές γευστικές αναμνήσεις του.
Τα βήματα της παράδοσης ακολουθεί και το πιάτο με τους τραχανοκεφτέδες που γεμίζονται με φέτα, φρέσκα μυρωδικά, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και συνοδεύονται με δροσερό ντιπ γιαουρτιού, αρωματισμένο με κύμινο και λάιμ (€6,80).
Από τις ευφάνταστες σαλάτες του καταλόγου δοκιμάσαμε τη σαλάτα με τα πιπεράτα φύλλα ρόκας, σιτάρι, σύκα αποξηραμένα, φρέσκο κόλιανδρο, καπνιστό τυρί Μετσόβου και ντρέσινγκ με βαλσάμικο σύκου (€9,60).
Ξεχειλίζουν νοστιμιά τα πετυχημένα σιουφιχτά με υπομονετικά μαγειρεμένο μοσχαράκι ραγού με λαχανικά και λαδοτύρι Μυτιλήνης (€15,80). «Τα σιουφιχτά είναι συνταγή της γιαγιάς μου και θυμάμαι που σήκωνα το καπάκι της κατσαρόλας και τρελαινόμουν με τα αρώματα του φαγητού» λέει ο σεφ που αγάπησε τη μαγειρική μέσα από τα οικογενειακά μαγειρέματα.
Από τα κυρίως, μόνο καλά λόγια έχω να πω για το διαφορετικής μαγειρικής προσέγγισης φιλεταρισμένο λαβράκι σε κρούστα αμύγδαλου, με βούτυρο κλαριφιέ, που θωρακίζεται στο τηγάνι και ψήνεται στον φούρνο. Σερβίρεται πάνω σε ταλιατέλες που έχουν μαγειρευτεί σε βελουτέ ψαριού και λαχανικών με σάλτσα λεμόνι, κάππαρη και σχοινόπρασο (€15,80). Αποκαλύπτουν σε κάθε μπουκιά πληθωρική, λεμονάτη γεύση όλο νοστιμιά.
Ιδανικά ψημένη, όπως τη ζητήσαμε, ήρθε η μοσχαρίσια ταλιάτα Black Angus με πουρέ Σαν Μιχάλη και σος πόρτο με θυμάρι (€22,90).
Ο επίλογος του δείπνου γράφεται με cheesecake με μπισκότα βουτύρου και καραμελωμένο βύσσινο (€6,90), υπέροχη καρυδόπιτα με κρέμα σοκολάτα Kalingo (€6,20) και «κολασμένο» Ferrero με μπισκότο, κακάο, κρέμα σοκολάτας, τραγανή φεγεντίνι με πραλίνα και επικάλυψη σοκολάτα με φουντούκι (€6,90).
Με λίγα λόγια θα ευχαριστηθείτε τη γενναιόδωρη κουζίνα, θα απολαύσετε το κανάκεμα του σέρβις και θα επιλέξετε ωραία κρασιά από την καλοστημένη λίστα που ακομπανιάρει το μενού.
Piu Verde, Στρ. Αλ. Παπάγου & 8ης Μεραρχίας, Άλσος Παπάγου, 210 6546185