School UP! Ένα Anti-bullying workshop αύριο στην Αθήνα

School UP! Ένα Anti-bullying workshop αύριο στην Αθήνα Facebook Twitter
0

 

[Από την Άλκηστη Γεωργίου]

School UP! Ένα Anti-bullying workshop αύριο στην Αθήνα Facebook Twitter

Ένα anti - bullying workshop για την αντιμετώπιση του ζητήματος του εκφοβισμού μέσα και έξω από το σχολείο, θα λάβει χώρα αύριο στην Αθήνα.

Ο υπεύθυνος του προγράμματος, Νίκος Σαφαρής, μας εξηγεί...

School UP

Το School UP είναι μία παγκόσμια πρωτοβουλία που έχει στόχο να συνδέσει και να δημιουργήσει γέφυρες μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών και ατόμων από όλο τον κόσμο.

Με τις δραστηριότητές του ενθαρρύνει την ενεργή συμμετοχή, τη συνεργασία για την ανάπτυξη μιας παγκοσμιοποιημένης συνείδησης και τη δημιουργία υπεύθυνων πολιτών, ξεκινώντας από τη σχολική τάξη προς την κοινωνία.

School UP! Ένα Anti-bullying workshop αύριο στην Αθήνα Facebook Twitter

Το School UP προωθεί την παγκόσμια εκπαίδευση ως ένα εργαλείο για την οικοδόμηση ανεκτικότητας και κατανόησης και του πνεύματος του να "ζούμε μαζί".

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που στοχεύει στη δημιουργία μιας παγκόσμιας κοινότητας μαθητών, επιδιώκοντας να επηρεάσει τον κόσμο της εκπαίδευσης με τρεις τρόπους:

Πρώτον, να γίνει η φωνή όλων των νέων που δεν έχουν πρόσβαση στο θεμελιώδες δικαίωμα της εκπαίδευσης.

Δεύτερον, υποστηρίζοντας εκπαιδευτικές δράσεις, για περιθωριοποιημένες ομάδες νέων .

Και τέλος, βοηθώντας στην ανάπτυξη μιας παγκόσμιας συνείδησης και μιας πιο υπεύθυνης στάσης του πολίτη.

Το School UP διοργανώνει διάφορα εργαστήρια / σεμινάρια με μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς.

Επιπλέον, εκπαιδεύει εθελοντές, μελλοντικούς εκπαιδευτές και Πρεσβευτές, σε θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αειφόρου Ανάπτυξης, Ειρήνης και Πρόληψης συγκρούσεων, Διαπολιτισμικής και διαθρησκευτικής  εκπαίδευσης,  ευαισθητοποιώντας έτσι αυτές τις διαφορετικές κοινότητες  να αντιληφτούν όσο πιο νωρίς γίνεται τη σημαντικότητα της εκπαίδευσης στην ιδιότητα του παγκόσμιου πολίτη, διότι έτσι θα κατανοήσουν βασικά θέματα σε παγκόσμια κλίμακα αλλά και το ρόλο που μπορούν να παίξουν στην κοινωνία.

Αύριο, Σάββατο 23 Νοεμβρίου, το School UP διοργανώνει  εργαστήριο  για την αντιμετώπιση του ζητήματος του εκφοβισμού μέσα και έξω από το σχολείο.

Θα πραγματοποιηθεί προβολή του «UNITED», ενός βραβευμένου μουσικού βίντεο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που έχει εμπνεύσει παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Θα ακολουθήσει μια σύντομη συζήτηση για την ιστορία που αφηγείται το βίντεο, ενώ  μέσα από το παιχνίδι θα ενθαρρύνουμε τα παιδιά να μοιραστούν το μήνυμά τους.

Το workshop απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας  6 έως 12 ετών, ενώ η παρουσίαση θα  πραγματοποιηθεί στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Πού: Σοφοκλέους 8

Αθήνα

Πότε: Σάββατο, 23 Νοεμβρίου στις 10:30 πμ – 11:30 πμ

School UP! Ένα Anti-bullying workshop αύριο στην Αθήνα Facebook Twitter
School UP! Ένα Anti-bullying workshop αύριο στην Αθήνα Facebook Twitter

 **Website

***Athens Biennale 2013 AGORA



Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ