Η Gulnara Karimova, 41 ετών σήμερα, στην παρουσίαση της συλλογής της στη Νέα Υόρκη το 2010. Πρώην πρέσβειρα της χώρας της στην Ισπανία και τα Ηνωμένα 'Εθνη, πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών, η Gulnara Karimova εμφανιζόταν, πριν πέσει σε δυσμένεια, σαν η "φυσική" διάδοχος του πατέρα της Islom Karimov, που από το 1990 ηγείται του Ουζμπεκιστάν. Επιχειρηματίας με πολλαπλές, αν και όχι ιδιαίτερα διαφανείς, δραστηριότητες (τηλεπικοινωνίες, βαμβακοκαλλιέργειες, media, φυσικό αέριο, ξενοδοχεία, νάιτ-κλαμπ στην Τασκένδη, εμπόριο χρυσού, κτηματομεσιτικά γραφεία στην Ευρώπη και τη Μόσχα, τραπεζικές δραστηριότητες στα Εμιράτα, ιαματικά λουτρά, προιόντα ομορφιάς, συλλογή ρούχων, κλπ. κλπ.), η Gulnara Karimova ανακάλυψε πρόσφατα κι ένα κρυφό της ταλέντο, ηχογραφώντας μαζί με τον Gérard Depardieu το τραγούδι Nebo moltchit (Ο ουρανός σιωπά). Aπόρρητα δηπλωματικά τηλεγραφήματα που αποκάλυψε το 2010 το Wikileaks την περιέγραφαν σαν το πιο μισητό πρόσωπο στο Ουζμπεκιστάν.
"Αυτή η βίλα ανήκει στην κόρη του ουζμπέκου δικτάτορα Karimov. Τελεί προσωρινά υπό κατάληψη για πολιτικούς λόγους. Υπογραφή : ο συγγραφέας και ζωγράφος Safar Bekcan, πρόεδρος του Özdem Fund και ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης στο Ουζμπεκιστάν."
Ο Safar Bekcan μπροστά στη βίλα της Γενεύης.
Η Gulnara Karimova στην παρουσίαση του αρωματός της Mystérieuse (the nature of fragrance: Exciting, Mysterious, Inebriate, Magical and Delicious).
Διαμαρτυρία στο Μανχάταν το 2011 μπροστά στο εστιατόριο Cipriani ενάντια στην παιδική εργασία στο Ουζμπεκιστάν. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν την κυβέρνηση της χώρας ότι εξαναγκάζει 2 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας μεταξύ 7 και 13 ετών να μαζεύουν το βαμβάκι στα χωράφια.
Η βίλα στις όχθες της λίμνης της Γενεύης.
Ο Safar Bekcan στον "αυλόγυρο" της βίλας.
Στα ενδότερα. Οι αντιφρονούντες-"διαρρήκτες" κατέγραψαν τα πάντα μέσα στην κατοικία της Gulnara Karimova, ως και το παραμικρό ραφάκι. "'Ηταν, όπως είπε, ο Safar Bekcan, μία επίσκεψη σε μουσείο χωρίς εισιτήριο".
Ο Safar Bekcan πίσω από τον πίνακα Το ρόδι, έργο του ζωγράφου Reznikov, ο οποίος τον είχε δωρήσει στο Εθνικό Μουσείο του Ουζμπεκιστάν με τον όρο να φυλάσσεται εκεί για πάντα.
'Ενα σπάνιο Κοράνι του 18ου αι., διακοσμημένο με πολύτιμες πέτρες, που θεωρείται ότι ανήκε και αυτό στις συλλογές του Εθνικού Μουσείου του Ουζμπεκιστάν.
Nebo moltchit (Ο ουρανός σιωπά). Το ντουέτο της Gulnara Karimova με τον ανεκδιήγητο Gérard Depardieu : "Συγχώρα με... συγχώρα με για όλα αυτά που σου είπα.. συγχώρα με που δεν μπόρεσα να σε κρατήσω... κλπ. κλπ."
Une Lettre Oubliée ('Ενα ξεχασμένο γράμμα). 'Ενα άλλο, πολύ διαφορετικό και συγκινητικό ντουέτο της γαλλίδας τραγουδίστριας Juliette με τον αδικοχαμένο γιο του Depardieu, Guillaume Depardieu. Το γράμμα ενός νεκρού στρατιώτη που δεν θυμίζει τίποτα στην αγαπημένη του...
σχόλια