Φωτ. Ivan Lieman/AFP.
'Ενας μαχητής "anti-balaka" (balaka, στην τοπική γλώσσα Sango, ονομάζεται η αφρικανική ματσέτα) δείχνει στον φωτογράφο πως θα φερθεί στους Seleka (μέλη του ομώνυμου ισλαμικού ένοπλου μετώπου). Οι Seleka κατέλαβαν την εξουσία με πραξικόπημα τον Μάρτη του 2013 στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Ο ηγέτης τους, Michel Djotodia, αυτοανακηρύχθηκε Πρόεδρος στην πρωτεύουσα Bangui. Έπειτα από την διάλυση της πολιτοφυλακής τους, πρώην μέλη της επιδόθηκαν σε μαζικές βιασιοπραγίες κατά του χριστιανικού πληθυσμού -που αποτελεί και τη μεγάλη πλειοψηφία της χώρας (80%), αναγκάζοντας τα χριστιανικά χωριά να συγκροτήσουν με τη σειρά τους ένοπλες πολιτοφυλακές (τις λεγόμενες anti-balaka).
Φωτ. Jerome Delay/AP.
Χριστιανοί πολιτοφύλακες anti-balaka με παλιά ντουφέκια -και όλα τα φυλαχτά τους- σε ένα ξέφωτο κοντά στην πρωτεύουσα Bangui, (Δεκ. 2013).
Φωτ. Siegfried Modola/Reuters. Bangui (14.01.2014).
Φωτ. Marcus Bleasdale. Ένας μαχητής σε αναζήτηση τροφής στα ερείπια του χωριού του που καταστράφηκε από τους ισλαμιστές της Seleka.
Φωτ. Marcus Bleasdale. Στρατιώτες των δυνάμεων anti-balaka σε ένα από τα χωριά που βρίσκονται γύρω από την πόλη Bossangoa (Νοέμβρ. 2013).
Κοντά στην κωμόπολη Bouar.
Bangui. Μαχητής anti-balaka αρματωμένος με φυλαχτά.
Φωτ. AFP.
Φωτ. AFP-Getty.
Φωτ. Reuters. Μέλη της πολιτοφυλακής anti-balaka στη βάση τους στην περιοχή Boeing της πρωτεύουσας Bangui.
Φωτ. Jerome Delay/AP.
Φωτ. Jerome Delay/AP.
Φωτ. Jerome Delay/AP.
Φωτ. Jerome Delay/AP.
Φωτ. Jerome Delay/AP.
Φωτ. Eric Feferberg /AFP Getty Images.
Πανηγυρισμοί στο Bangui μερά την αποκαθήλωση του ισλαμιστή Προέδρου Michel Djotodia (10 Ιανουαρ. 2014).
σχόλια