Η Yoko Ono καλεί τις γυναίκες όλου του κόσμου να μοιραστούν τα τραύματα και το βλέμμα τους

Η Yoko Ono καλεί τις γυναίκες όλου του κόσμου να μοιραστούν τα τραύματα και το βλέμμα τους Facebook Twitter
0

Κάλεσμα στις γυναίκες όλου του κόσμου απηύθυνε η Yoko Ono και τους ζητά να μοιραστούν τις εμπειρίες τους αλλά και τo βλέμμα τους για λογαριασμό της νέας καλλιτεχνικής δουλειάς που ετοιμάζει.

Η καλλιτέχνις έστειλε δημοσίως μήνυμα στις 6 Σεπτεμβρίου μέσω μιας μικρής ανακοίνωσης, όπου ζητά από γυναίκες να της στείλουν φωτογραφίες των ματιών τους αλλά και "γραπτές αποδείξεις του κακού που τους έκαναν" επειδή είναι γυναίκες. 

Το γραπτό υλικό που θα συγκεντρώσει, το οποίο θα μεταφράσει σε αρκετές γλώσσες, μαζί με τις φωτογραφίες σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει για την νέα έκθεση "Arising" στο Reykjavik Art Museum της Ισλανδίας. "Ελπίζω πάρα πολύ στη συμμετοχή σας" έγραψε η Ono στην πρόσκληση, που κοινοποίησε μέσω σχετικού event στην σελίδα του Μουσείου στο Facebook. 

Η Yoko Ono καλεί τις γυναίκες όλου του κόσμου να μοιραστούν τα τραύματα και το βλέμμα τους Facebook Twitter

Ολόκληρο το μήνυμα της Yoko Ono:

 

"Γυναίκες όλων των ηλικιών, από όλες τις χώρες του κόσμου: Σας προσκαλώ να στείλετε μια απόδειξη του κακού που σας έκαναν επειδή είστε γυναίκες.

 

Γράψτε την μαρτυρία στη γλώσσα σας, με δικά σας λόγια και με όση ειλικρίνεια θέλετε. Μπορείτε να υπογράψετε με το μικρό σας όνομα, αν επιθυμείτε αλλά μην δώσετε ολόκληρο το όνομά σας. 

 

Στείλτε μια φωτογραφία των ματιών σας.

 

Η απόδειξη του τραύματός σας και οι φωτογραφίες των ματιών σας θα εκτεθούν στην νέα μου εγκατάσταση "Arising" από τις 7 Οκτωβρίου του 2016 μέχρι και τις 5 Φεβρουαρίου του 2017, στο Reykjavik Art Museum.

 

Ελπίζω πραγματικά να συμμετάσχετε".

 * Όσες γυναίκες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να στείλουν τις ιστορίες τους και τις φωτογραφίες στο mail του Μουσείου ή στην διεύθυνση [email protected].

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταινία της Σοφίας Εξάρχου ανάμεσα στις 5 υποψήφιες για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX

Πολιτισμός / «Animal»: Υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX η ταινία της Σοφίας Εξάρχου

Η τρίτη ελληνική ταινία στην ιστορία που κερδίζει υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX, που συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.
LIFO NEWSROOM
Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Πολιτισμός / Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ρομέο Καστελούτσι, Τιάγκο Ροντρίγκες, Μπενχαμίν Λαμπατούτ, Γιώργος Κουτλής, Μάριο Μπανούσι: Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που συμμετέχουν στον εντυπωσιακό προγραμματισμό της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για τη σεζόν 2024-25.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τι θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο την περίοδο 2024-25

Πολιτισμός / 17 νέες παραγωγές και 2 επαναλήψεις: Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου για τη σεζόν 2024-25

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Μόσχος παρουσίασε το νέο πρόγραμμα, ανακοινώνοντας παράλληλα πως δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ