Η σύλληψη του βομβιστή της Νέας Υόρκης- Οι αρχές δεν αναζητούν άλλους υπόπτους

Η σύλληψη του βομβιστή της Νέας Υόρκης- Οι αρχές δεν αναζητούν άλλους υπόπτους Facebook Twitter
O τραυματισμένος Αχμαντ Χαν Ραχάμι συλλαμβάνεται
0

Ο κυριότερος ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσι, ένας Αμερικανός πολίτης αφγανικής καταγωγής, συνελήφθη σήμερα στο Λίντεν μετά από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς.


Ο Άχμαντ Χαν Ραχάμι, 28 ετών, κάτοικος της πόλης Ελίζαμπεθ του Νιου Τζέρσι, φέρεται ότι άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών που τον εντόπισαν στην περιοχή αυτή, που απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από το σπίτι του.


Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα ABC και CNN διακρίνεται ένας νεαρός γενειοφόρος άνδρας, ξαπλωμένος σε ένα φορείο, να μεταφέρεται σε ένα ασθενοφόρο περικυκλωμένο από περιπολικά. Είχε ανοιχτά τα μάτια και στο δεξί του χέρι έφερε έναν ματωμένο επίδεσμο.

Οι αστυνομικές αρχές δεν αναζητούν άλλους υπόπτους για την επίθεση που σημειώθηκε το Σάββατο στη Νέα Υόρκη, μετά τη σύλληψη του Ραχάμι, δήλωσε λίγο αργότερα ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δρούσε μόνος.


"Δεν αναζητούμε άλλα πρόσωπα σε αυτό το στάδιο", είπε ο δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Ο εκπρόσωπος του FBI Ουίλιαμ Σουίνι, που συμμετείχε στη συνέντευξη αυτή, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με κάποιον τρομοκρατικό "πυρήνα" στην πόλη. Το κίνητρο του Ραχάμι παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο.


Τα πέντε πρόσωπα που είχαν συλληφθεί και ανακριθεί το βράδυ της Κυριακής δεν είναι πλέον υπό κράτηση, πρόσθεσε το FBI.

Η σύλληψη του βομβιστή της Νέας Υόρκης- Οι αρχές δεν αναζητούν άλλους υπόπτους Facebook Twitter


Ο Ραχάμι, που τραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του νωρίτερα, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση καθώς φέρει τουλάχιστον ένα τραύμα στο πόδι.


Ο δήμαρχος της πόλης Ελίζαμπεθ, όπου ζούσε ο Ραχάμι, τόνισε από την πλευρά του ότι η τοπική αστυνομία δεν παρακολουθούσε τον 28χρονο, είχε όμως ασχοληθεί με το εστιατόριο που διατηρεί η οικογένειά του επειδή είχαν γίνει καταγγελίες για ηχορύπανση και άλλα προβλήματα.


Ο πατέρας του Άχμαντ, ο Μοχάμεντ Ραχάμι, άνοιξε το εστιατόριο Khan Fried Chicken το 2006 και τέσσερα χρόνια αργότερα το μετονόμασε σε First American Fried Chicken. Η οικογένεια ζούσε πάνω από το εστιατόριο, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα σε ένα κομμωτήριο και σε ένα κατάστημα που διαφημίζει ότι κάνει μεταφορές χρημάτων και επισκευάζει ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Σήμερα η περιοχή γύρω από το κτίριο ήταν αποκλεισμένη και αστυνομικοί μπαινόβγαιναν μεταφέροντας κούτες. Άλλοι βρίσκονταν στην ταράτσα του εστιατορίου ενώ ένας αστυνομικός θεάθηκε να σκύβει από ένα παράθυρο και να τραβά φωτογραφίες.

Η σύλληψη του βομβιστή της Νέας Υόρκης- Οι αρχές δεν αναζητούν άλλους υπόπτους Facebook Twitter


Η οικογένεια είχε προσφύγει στα δικαστήρια το 2010, υποστηρίζοντας ότι γίνονται διακρίσεις σε βάρος της επειδή ο δήμος δεν της επέτρεπε να λειτουργεί το εστιατόριο όλο το 24ωρο, όπως επιθυμούσε, αλλά επέβαλε να κλείνει καθημερινά στις 22.00 το βράδυ, όπως όλα τα καταστήματα της πόλης που κάνουν ντελίβερι.


Ο Άχμαντ ταξίδεψε στο Αφγανιστάν πριν από αρκετά χρόνια και όταν επέστρεψε άφησε γενειάδα και άρχισε να φοράει ρούχα σαν αυτά των ιεροκηρύκων, είπε στο πρακτορίο Ρόιτερς ένας παιδικός φίλος του, ο Φλι Τζόουνς, που όμως δεν είχε καμία επαφή μαζί του εδώ και δύο χρόνια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Ο στρατός απευθύνει νέα έκκληση για εκκένωση του νοτίου προαστίου της Βηρυτού

Διεθνή / Ισραήλ: Ο στρατός απευθύνει νέα έκκληση για εκκένωση του νοτίου προαστίου της Βηρυτού

«Βρίσκεστε κοντά σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα της Χεζμπολάχ και ο ισραηλινός στρατός θα επέμβει εναντίον τους στο εγγύς μέλλον» δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος
LIFO NEWSROOM
Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Διεθνή / Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Το 2015 ξεκίνησε να εφαρμόζεται το σχέδιο - Πώς εξελίχθηκε η απολύτως μυστική επιχείρηση - Ο ρόλος άγνωστης γυναίκας στην πώληση των συσκευών στη Χεζμπολάχ - Οι κίνδυνοι και τα ρίσκα των Ισραηλινών
LIFO NEWSROOM