Το Ισραήλ βομβαρδίζει και σήμερα τη Βηρυτό

Το Ισραήλ βομβαρδίζει και σήμερα τη Βηρυτό Facebook Twitter
Φωτογραφία: Getty Images
0

Νέο ισραηλινό πλήγμα είχε σήμερα το πρωί ως στόχο τα νότια προάστια της Βηρυτού, μερικές ώρες μετά τις εξαιρετικά σφοδρές νυχτερινές επιδρομές σε αυτό το προπύργιο της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με το επίσημο λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσαν μια τρομακτική έκρηξη και είδαν σύννεφα καπνού πάνω από τα νότια προάστια της πρωτεύουσας. Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία βομβαρδίζει τις νότιες συνοικίες της πόλης, τις οποίες έχουν εγκαταλείψει οι κάτοικοι.

Την ίδια ώρα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός Νατζίμπ Μικάτι κάλεσε τον κόσμο «να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ» για να δεσμευθεί σε μια κατάπαυση πυρός, μετά από μια νύχτα σφοδρών βομβαρδισμών στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Στην ανακοίνωσή του, ο Μικάτι χαιρέτισε τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν που «για άλλη μια φορά στήριξε τον Λίβανο» αναφέροντας μια επικείμενη διεθνή σύνοδο, επαναλαμβάνοντας τη «στήριξή του στην έκκληση της Γαλλίας και των ΗΠΑ» για κατάπαυση πυρός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γερμανία «ξεκλειδώνει» δισεκατομμύρια για τον στρατό της – Κίνηση ορόσημο για την Ευρώπη

Διεθνή / Η Γερμανία «ξεκλειδώνει» δισεκατομμύρια για τον στρατό της – Κίνηση ορόσημο για την Ευρώπη

Ο Φρίντριχ Μερτς αποφάσισε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για τη Γερμανία να επενδύσει στον στρατό της, σε επίπεδα που δεν έχει ξαναδεί από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου
LIFO NEWSROOM
Ντουμπάι: Μοντέλο του OnlyFans που αγνοούταν βρέθηκε παρατημένη στον δρόμο με σπασμένη σπονδυλική στήλη

Διεθνή / Ντουμπάι: Μοντέλο του OnlyFans που αγνοούνταν βρέθηκε στον δρόμο με σπασμένη σπονδυλική στήλη

Η 20χρονη Ουκρανή είχε πει σε φίλους τους ότι ήταν καλεσμένη σε ένα πάρτι και έπειτα εξαφανίστηκε, αλλά οι αρχές δήλωσαν ότι τραυματίστηκε από «πτώση σε εργοτάξιο»
LIFO NEWSROOM