Ο Βρετανός υπουργός Υγείας προαναγγέλει λιγότερο ξένο προσωπικό στην Υγεία μετά το Brexit

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας προαναγγέλει λιγότερο ξένο προσωπικό στην Υγεία μετά το Brexit Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του αλλοδαπού προσωπικού στην Υγεία, μετά το Brexit, λέγοντας ότι «θα υπάρξει έντονη ανακούφιση στον αριθμό των γιατρών, των νοσηλευτών και των βοηθών στον τομέα της Υγείας που πρέπει κάθε χρόνο να εισάγουμε».

Μιλώντας στην εφημερίδα Mail on Sunday, ο Ντέιβιντ Χαντ τόνισε:

"Νομίζω ότι οι πολίτες θα αναρωτηθούν, αν είναι σωστό να εισάγουμε προσωπικό, ενώ τόσοι βρετανοί νέοι αποφοιτούν από την ιατρική σχολή. Νομίζω ότι είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει».

Αν και αγωνίστηκε για να παραμείνει η Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Χαντ, δήλωσε ότι το μήνυμα από το δημοψήφισμα ήταν σαφές - ότι η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών της ΕΕ θα πρέπει να τελειώσει.  «Η ιστορία έχει προχωρήσει. Έχω καταλάβει με έναν τρόπο, κάτι που δεν συνέβαινε πριν, ότι η ενιαία αγορά δεν είναι μια ενιαία έννοια. Οφείλουμε να σεβαστούμε τη σαφή απόφαση των Βρετανών να ανακτήσουμε τον έλεγχο των συνόρων μας και να βάλουμε  τέλος στην  ελεύθερη κυκλοφορία».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM