O Tραμπ ζήτησε τον Φάρατζ πρεσβευτή της Βρετανίας στις ΗΠΑ

O Tραμπ ζήτησε τον Φάρατζ πρεσβευτή της Βρετανίας στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε σε tweet του ότι ο επικεφαλής του βρετανικού ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP Νάιτζελ Φάρατζ θα «έκανε εξαιρετική δουλειά», αν διοριζόταν πρεσβευτής της χώρας του στις ΗΠΑ.

 

«Πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να δουν τον Νάιτζελ Φάρατζ να εκπροσωπεί τη Μεγάλη Βρετανία ως πρεσβευτής στις ΗΠΑ», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. «Θα έκανε εξαιρετική δουλειά», σημείωσε.

 


 

Ο Φάρατζ,  μια από τις κεντρικές προσωπικότητες που είχαν πραγματοποιήσει εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, ήταν ο πρώτος Βρετανός πολιτικός που συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ.

 

«Η Βρετανία του Brexit σημαίνει τεράστιες παγκόσμιες ευκαιρίες. Ένα από τα πρώτα μέρη που η Βρετανία θα πρέπει να ξεκινήσει είναι οι ΗΠΑ με τον Ντόναλντ Τραμπ», είχε δηλώσει μετά τη συνάντησή τους.

 

Η δήλωση του Τραμπ είναι ασυνήθιστη, καθώς τους πρεσβευτές τους διορίζουν οι κυβερνήσεις των χωρών τους και όχι οι κυβερνήσεις των χωρών όπου διορίζονται.

 

Ο Βρετανός πολιτικός από την πλευρά του δήλωσε «πολύ κολακευμένος» από το αίτημα του Τραμπ. «Είχα πει από τη στιγμή που συνάντησα τον νεοεκλεγέντα πρόεδρό ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να συμβάλω με θετικό τρόπο και να βοηθήσω τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας», δήλωσε ο Φάρατζ στο Press Association.

 

Πάντως η βρετανική κυβέρνηση απάντησε λακωνικά ότι «δεν υπάρχει κενή θέση». «Ήδη διαθέτουμε έναν εξαιρετικό πρεσβευτή στις ΗΠΑ», πρόσθεσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Διεθνή / Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Η αύξηση της χρηματοδότησης προς το Diyanet και η ενίσχυση της θρησκευτικής εκπαίδευσης στην Τουρκία συνδέονται άμεσα και ανησυχητικά με τις αυξανόμενες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων σε θρησκευτικά σχολεία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM