Το μήνυμα του Ομπάμα για το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο τείνει χείρα φιλίας στην Κούβα

Το μήνυμα του Ομπάμα για το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο τείνει χείρα φιλίας στην Κούβα Facebook Twitter
0


«Αυτή την ώρα της απώλειας του Φιντέλ Κάστρο, τείνουμε χείρα φιλίας στο λαό της Κούβας», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου του ηγέτη της Κούβας.


«Η ιστορία θα καταγράψει και θα κρίνει την τεράστια επιρροή αυτής της προσωπικότητας στον κόσμο και τους ανθρώπους γύρω του. Γνωρίζουμε ότι αυτή η στιγμή γεμίζει τους Κουβανούς, στην Κούβα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, με έντονα συναισθήματα, υπενθυμίζοντας τους αμέτρητες τρόπους με τους οποίους ο Φιντέλ Κάστρο άλλαξε την πορεία της ζωής των ανθρώπων, των οικογενειών, και του έθνους της Κούβας», αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφει ο Ομπάμα.

«Για σχεδόν έξι δεκαετίες, η σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κούβας σημαδεύτηκε από διχόνοια και πολιτικές διαφωνίες. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου εργαστήκαμε σκληρά για να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να επιδιώξουμε ένα μέλλον στο οποίο η σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας δεν θα καθορίζεται από τις διαφορές μας, αλλά από τα πολλά πράγματα που μοιραζόμαστε ως γείτονες και ως φίλοι - τους δεσμούς της οικογένειας, του πολιτισμού, του εμπορίου και του ανθρωπισμού»

Ο απερχόμενος πρόεδρος Ομπάμα συλλυπήθηκε επίσης, την οικογένεια του Κάστρο δηλώνοντας ότι: «οι σκέψεις και οι προσευχές μας, είναι μαζί με το λαό της Κούβας» και δήλωσε πως ο λαός της Κούβας θα πρέπει να αναγνωρίζει ως φίλο και σύμμαχο τις ΗΠΑ».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν θέλουμε χερσαία εισβολή», λέει το Ισραήλ την ώρα που οι νεκροί στον Λίβανο ξεπέρασαν τους 560

Διεθνή / «Δεν θέλουμε χερσαία εισβολή», λέει το Ισραήλ την ώρα που οι νεκροί στον Λίβανο ξεπέρασαν τους 560

Το Ισραήλ προσπαθεί η τρέχουσα στρατιωτική του εκστρατεία κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομη, δήλωσε ο ισραηλινός επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι
LIFO NEWSROOM