Ιαπωνικό ρομπότ έδωσε εξετάσεις για να μπει στο πανεπιστήμιο, αλλά «κόπηκε» (για τέταρτη φορά)

Ιαπωνικό ρομπότ έδωσε εξετάσεις για να μπει στο πανεπιστήμιο, αλλά «κόπηκε» (για τέταρτη φορά) Facebook Twitter
0

Δύσκολες οι εισαγωγικές εξετάσεις για ένα καλό πανεπιστήμιο, ακόμη κι αν είσαι ρομπότ. Ένα ιαπωνικό ρομπότ έδωσε τις εξετάσεις που δίνουν οι μαθητές στην Ιαπωνία για να μπουν στο πανεπιστήμιο, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ήταν η τέταρτη αποτυχία του σε τέσσερις διαδοχικές χρονιές. Αν και εμφανίζει σημάδια βελτίωσης, οι βαθμοί του απέχουν ακόμη πολύ για του επιτρέψουν να περάσει το κατώφλι ενός πανεπιστημίου με διεθνές κύρος, όπως το Πανεπιστήμιο του Τόκιο.

Το ρομπότ με την ονομασία Τορόμπου-καν, που ξεκίνησε να δίνει εξετάσεις το 2013, έπρεπε να έχει επιτυχία τουλάχιστον 80% στις ερωτήσεις των εισαγωγικών εξετάσεων, αλλά «έπιασε» 45,1% το 2013, 47,3% το 2014, 57,8% το 2015, ενώ τα πήγε οριακά χειρότερα φέτος με 57,1%.

Πάντως, σε ορισμένα μαθήματα τα πήγε καλύτερα το 2016, απαντώντας σωστά το 59% των ερωτήσεων στη Φυσική έναντι 46,5% το 2015. Οι προγραμματιστές του ρομπότ έκαναν βελτιώσεις έτσι ώστε να καταλαβαίνει καλύτερα τις έννοιες της Φυσικής. Σχετικά καλά τα πάει και στη διεθνή ιστορία, όπου βαθμολογήθηκε με 66,3 φέτος.

 Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι βαθμοί του είναι αρκετοί για να εισαχθεί σε ένα πιο...δεύτερο ιαπωνικό πανεπιστήμιο.

 

Όμως οι δημιουργοί του στο Εθνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής του Τόκιο είχαν θέσει ως στόχο το ρομπότ τους να γίνει δεκτό στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο έως το 2022. Αλλά τώρα -μετά και τη φετινή αποτυχία- εκτιμούν ότι δεν θα είναι τόσο «έξυπνο» μέχρι τότε και μάλλον θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια.

 Το πρόβλημα έγκειται στο ότι, προς το παρόν, η τεχνητή νοημοσύνη δεν έχει φθάσει σε επίπεδο που να μπορεί να καταλάβει το νόημα όλων των ερωτήσεων στις εξετάσεις. Έτσι, το ρομπότ τώρα, αφού δεν θα γίνει φοιτητής, θα πρέπει να βρει μια «κανονική» δουλειά σε κάποιο τομέα της παραγωγής, μάλλον στη βιομηχανία. Δύσκολη εποχή ακόμη και για τα ρομπότ...

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τοξικά βαρέα μέταλλα μολύνουν το 1/6 της παγκόσμιας γεωργικής γης – Κίνδυνος για 1,4 δισ. ανθρώπους

Τech & Science / Τοξικά βαρέα μέταλλα μολύνουν το 1/6 της παγκόσμιας γεωργικής γης – Κίνδυνος για 1,4 δισ. ανθρώπους

Μία νέα παγκόσμια μελέτη αποκαλύπτει ότι το 1/6 της καλλιεργήσιμης γης έχει μολυνθεί από βαρέα μέταλλα, απειλώντας την υγεία 1,4 δισ. ανθρώπων - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο και πώς επηρεάζεται η τροφική αλυσίδα
LIFO NEWSROOM
Η δίαιτα του Κιλιμάντζαρο: Η παράδοση της Τανζανίας σπάει τα στερεότυπα για την υγιεινή διατροφή

Τech & Science / Η δίαιτα του Κιλιμάντζαρο: Η παράδοση της Τανζανίας σπάει τα στερεότυπα για την υγιεινή διατροφή

Η δίαιτα του όρους Κιλιμάντζαρο με φυτικά τρόφιμα όπως μπανάνα, κασάβα και ποτό mbege μειώνει δείκτες φλεγμονής και ενισχύει την υγεία, σύμφωνα με έρευνα στο Nature Medicine.
LIFO NEWSROOM