Ιταλία: Η Λέγκα του Βορρά ζητά την άμεση διεξαγωγή εκλογών

Ιταλία: Η Λέγκα του Βορρά ζητά την άμεση διεξαγωγή εκλογών Facebook Twitter
O Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά, ζητά την άμεση διεξαγωγή εκλογών
0

Μετά τη συντριπτική ήττα και την επακόλουθη παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, η Λέγκα του Bορρά ζήτησε τη διεξαγωγή εκλογών «το συντομότερο δυνατό».

«Είμαστε έτοιμοι να πάμε σε εκλογές το συντομότερο δυνατό, με οποιονδήποτε εκλογικό νόμο», δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά.

«Πιστεύουμε ότι η Ιταλία δεν μπορεί να επιτρέψει να περάσουν μήνες συζητήσεων για ένα νέο εκλογικό σύστημα», πρόσθεσε.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο κωμικός Μπέπε Γκρίλο, επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων (M5S).

«Οι Ιταλοί θα πρέπει να κληθούν να ψηφίσουν το συντομότερο δυνατό», ανέφερε στο προσωπικό του ιστολόγιο. «Το πιο γρήγορο, ρεαλιστικό και χειροπιαστό πράγμα είναι να πάμε αμέσως σε εκλογές με τον νόμο που ήδη ισχύει», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, αν γίνουν τώρα εκλογές, το Δημοκρατικό Κόμμα του Ρέντσι θα κέρδιζε στον πρώτο γύρο των εκλογών, όμως στον δεύτερο θα έχανε από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων.

Παρόλα αυτά, το κόμμα του Γκρίλο που έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με κανένα κόμμα, θα δυσκολευτεί να κερδίσει την πλειοψηφία στη Γερουσία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM