Κατασκοπευτικό δορυφόρο έστειλαν στο διάστημα οι Τούρκοι

Κατασκοπευτικό δορυφόρο έστειλαν στο διάστημα οι Τούρκοι Facebook Twitter
1

Ένας νέος τουρκικός δορυφόρος παρατήρησης της Γης, ο Gokturk-1, τέθηκε χθες σε τροχιά από ένα πύραυλο «Βέγκα» της ευρωπαϊκής αεροδιαστημικής εταιρείας Arianespace, ο οποίος εκτοξεύθηκε από το ευρωπαϊκό διαστημικό κέντρο στο Κουρού της γαλλικής Γουιάνα στη Νότια Aμερική.

Ο δορυφόρος, που θα έχει επταετή αποστολή και προορίζεται τόσο για πολιτικές όσο και για στρατιωτικές εφαρμογές, τέθηκε σε γεωσύγχρονη τροχιά σε ύψος 700 χιλιομέτρων.

 Πρόκειται για το μεγαλύτερο «αδερφάκι» του δορυφόρου Gokturk -2, ο οποίος είχε εκτοξευθεί το Δεκέμβριο του 2012 πάνω σε έναν κινεζικό πύραυλο «Long March». Ο νέος δορυφόρος έχει υπερδιπλάσιο βάρος (1.060 κιλά) σε σχέση με τον προηγούμενο (400 κιλά) και διαθέτει μια πολύ πιο εξελιγμένη κάμερα που επιτρέπει τη λήψη εικόνων πολύ υψηλής ανάλυσης. Ο δορυφόρος που θα στέλνει στα τουρκικά επιτελεία 60 χιλιάδες φωτογραφίες το χρόνο, κόστισε 250 εκ. δολάρια.

 Η εκτόξευση του δορυφόρου είχε προγραμματισθεί να γίνει νωρίτερα, αλλά καθυστέρησε λόγω διαφορών μεταξύ των τριών εταίρων (Τουρκία, Thales Alenia Space, Telespazzio) και εωσότου η γειτονική χώρα ολοκληρώσει, σε συνεργασία με την Thales Alenia Space, τις εγκαταστάσεις συναρμολόγησης και ελέγχου του δορυφόρου στην 'Αγκυρα.

 Στην κατασκευή του δορυφόρου συμμετείχαν οι Τουρκικές Αεροδιαστημικές Βιομηχανίες, η τουρκική διαστημική εταιρεία Tubitak Space Corp. και άλλες εγχώριες εταιρείες. Η διαχείριση του δορυφόρου θα γίνεται από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με το Space.com.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

«Ήταν διαφορετικός από όσους προηγήθηκαν» ανέφερε με τη σειρά του και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, συνοδεύοντας την ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ με μία φωτογραφία τους
LIFO NEWSROOM
Θάνατος Πάπα Φραγκίσκου: Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι διάδοχοί του - Τα φαβορί και οι εκπλήξεις

Διεθνή / Θάνατος Πάπα Φραγκίσκου: Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι διάδοχοί του - Τα φαβορί και οι εκπλήξεις

Για πρώτη φορά ο επόμενος πάπας είναι πιθανό να προέλθει από την Αφρική, την Ασία ή άλλη περιοχή που παραδοσιακά υποεκπροσωπείται στην ηγεσία της Εκκλησίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια