Τραμπ: Ας γίνει κούρσα εξοπλισμών

Τραμπ: Ας γίνει κούρσα εξοπλισμών Facebook Twitter
EPA/PETER FOLEY
0

Κληθείς σήμερα να διευκρινίσει χθεσινή ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία καλούσε «να ενισχυθούν και να επεκταθούν οι πυρηνικές δυνατότητες των ΗΠΑ», ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε «Ας γίνει κούρσα εξοπλισμών», σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

«Θα τους νικήσουμε σε κάθε στροφή και θα επικρατήσουμε όλων», δήλωσε ο Τραμπ σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφο του MSNBC. 

Την Πέμπτη, ο Τραμπ έγραψε πως «Οι ΗΠΑ πρέπει να ενισχύσουν σημαντικά και να επεκτείνουν τις πυρηνικές τους δυνατότητες ωσότου ο κόσμος να έρθει στα συγκαλά του όσον αφορά τα πυρηνικά» - ένα tweet που προκάλεσε ανησυχία σε ειδικούς για τη εξάπλωση των πυρηνικών όπλων.

Ο Τραμπ, που αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου, δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες. Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε το σχόλιό του, την ίδια ημέρα που ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η χώρα του πρέπει να ενισχύσει τις πυρηνικές δυνάμεις της.

Ο εκπρόσωπος του Τραμπ, Σον Σπάισερ, ανέφερε σε διάφορες τηλεοπτικές συνεντεύξεις που έδωσε σήμερα πως δεν θα υπάρξει κούρσα εξοπλισμών επειδή ο εκλεγμένος πρόεδρος θα διασφαλίσει ότι άλλες χώρες που προσπαθούν να ενισχύσουν τις πυρηνικές ικανότητές τους, όπως η Ρωσία και η Κίνα, θα αποφασίσουν να μην το κάνουν. «Θα διασφαλίσει ότι άλλες χώρες θα λάβουν το μήνυμα ότι δεν θα το επιτρέψει», δήλωσε στο NBC. «Και αυτό που θα συμβεί είναι ότι θα ξαναβρούν τα λογικά τους, και όλοι θα είμαστε μια χαρά», είπε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Διεθνή / «Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ξεκαθάρισε πως δεν προτείνει να «χαρίσει» τον ορυκτό πλούτο της χώρας του και πρόκειται μια αμοιβαία επωφελή εταιρική σχέση για την εκμετάλλευσή τους
LIFO NEWSROOM
Ψεύτικα βίντεο στο TikTok δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν υπέρ του AfD στη Γερμανία

Διεθνή / Ψεύτικα βίντεο στο TikTok δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν υπέρ του AfD στη Γερμανία

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αφορά βίντεο από διαδήλωση στο Αμβούργο τον Ιανουάριο του 2024, το οποίο παρουσιάζεται ως φιλο-AfD πορεία, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για μαζική διαμαρτυρία κατά της ακροδεξιάς
LIFO NEWSROOM