Η Αγκυρα καλεί το Ιράν να πιέσει για να σταματήσει η παραβίαση της εκεχειρίας στη Συρία

Η Αγκυρα καλεί το Ιράν να πιέσει για να σταματήσει η παραβίαση της εκεχειρίας στη Συρία Facebook Twitter
0

Ρώσοι αξιωματούχοι θα επισκεφθούν την Τουρκία στις 9 και 10 Ιανουαρίου για να συζητήσουν το πλαίσιο των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία που πρόκειται να διεξαχθούν στο Καζακστάν, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο πρακτορείο Anadolu.

 

Η Ρωσία και η Τουρκία υποστηρίζουν διαφορετικές πλευρές στον πόλεμο στη Συρία, όμως μεσολάβησαν για την κήρυξη μιας εύθραυστης εκεχειρίας στη χώρα, ενώ αναμένεται να διεξαχθούν και ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στην Αστάνα.

 

Παράλληλα ο Τσαβούσογλου ζήτησε από το Ιράν να ασκήσει πίεση στις σιιτικές πολιτοφυλακές που υποστηρίζουν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ για να σταματήσουν να παραβιάζουν την εκεχειρία, προειδοποιώντας ότι οι συνεχείς παραβιάσεις θέτουν σε κίνδυνο τις σχεδιαζόμενες συνομιλίες.

 

Μάλιστα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η Άγκυρα συνεργάζεται με τη Μόσχα για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εναντίον όσων παραβιάζουν τη συμφωνία για εκεχειρία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντιπολίτευση έχει τηρήσει τον λόγο της, όμως η κυβερνητική πλευρά παραβιάζει την εκεχειρία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανικές εκλογές: Ξεκάθαρη νίκη για το CDU αλλά δεν φτάνει τα αποτελέσματα της εποχής Μέρκελ

Διεθνή / Γερμανικές εκλογές: Ξεκάθαρη νίκη για το CDU αλλά δεν φτάνει τα αποτελέσματα της εποχής Μέρκελ

Tο εκλογικό αποτέλεσμα των Χριστιανοδημοκρατών είναι πολύ χαμηλότερο από τις επιδόσεις του κόμματος υπό την ηγεσία της πρώην επί μακρόν ηγέτιδας και καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ
LIFO NEWSROOM