To New York Sandwiches στον πύργο των Αθηνών είναι για μένα σαν το άβατο του καλού brunch. Όταν το επισκέπτομαι παθαίνω ό,τι παθαίνει ο σκύλος του Παβλόφ, το στόμα μου γεμίζει σάλια (και τα σαγόνια μου τρίζουν σαν να ’μαι καρτούν). Το μόνο πρόβλημα στο ΝΥ sandwiches είναι ότι δεν βρίσκεις εύκολα τραπέζι. Δηλαδή, ξυπνάς τεμπέλικα την Κυριακή και δεν μπορείς να πας έτσι στο ξεκάρφωμα να απολαύσεις τα αυγουλάκια σου, για μια θέση στη γεύση πρέπει να έχεις κλείσει τραπέζι τουλάχιστον μια-δυο μέρες νωρίτερα. Το μαγαζί είναι μικρό και γουστόζικο με τρία τραπέζια και πάγκους που όλοι κάθονται τριγύρω και γίνονται μια καλή παρέα.
Τελικά μας βολεύουν σε ηλιόλουστες θέσεις και μας φέρνουν χωρίς ερώτηση ζεστούς καφέδες φίλτρου, ακολουθούν φρέσκοι χυμοί και παραγγέλνουμε αυγουλάκια –αχ, αυγουλάκια, που ακόμα και η κότα αν μπορούσε να τα δοκιμάσει δεν θα παραπονιόταν που θυσιάζουν τα παιδιά της για να γίνουν Benedict.
Εδώ το brunch είναι εφάμιλλο μ’ αυτά που έχω δοκιμάσει σε προσεγμένα εστιατόρια στην Νέα Υόρκη. Παραγγέλνουμε αυγά μπένεντικτ πάνω σε ψωμάκια μάφιν, με αβοκάντο και μπέικον. Εμπειρία πέντε αστέρων. Και φέρτε μας χειρολαβές γιατί το μπέργκερ τρέχει με χίλια με τον ζουμερό, καλοψημένο κιμά και το μαλακό ψωμάκι όπως ακριβώς πρέπει και το τυρί συνεργάζεται τέλεια και τα πράγματα γίνονται πολύ σοβαρά όταν έρχονται τα pancakes με πηχτό maple σιρόπι και όλα μαζί λιώνουν στο στόμα και το ορκίζομαι, αν εκείνη την ώρα ερχόταν ο Χαβιέρ Μπαρδέμ (μην στραβώνετε, εμένα αυτός μ’ αρέσει) θα του έλεγα σόρι Χαβιέρ, είμαι απασχολημένη.
Διαβάστε ολόκληρο τo θέμα εδώ.
________________________________
Ανακαλύψετε μια Ελλάδα που δεν έχετε ξαναδεί στο www.grekamag.gr
σχόλια