Μπόρις Τζόνσον: Απολύτως σωστό ο Τραμπ να γίνει δεκτός στη Μ.Βρετανία με τιμές αρχηγού κράτους

Μπόρις Τζόνσον: Απολύτως σωστό ο Τραμπ να γίνει δεκτός στη Μ.Βρετανία με τιμές αρχηγού κράτους Facebook Twitter
1

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον υπεραμύνθηκε σήμερα της απόφασης της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να προσκαλέσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο, εν μέσω μιας θύελλας αντιδράσεων για το εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ για τους μετανάστες.

Παράλληλα, ένα διαδικτυακό αίτημα για ακύρωση της επίσκεψης έχει ήδη συγκεντρώσει 1,3 εκατομμύρια υπογραφές.


«Είναι απολύτως σωστό ο νέος πρόεδρος της χώρας που αποτελεί τον στενότερο και σημαντικότερο σύμμαχό μας να γίνει δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους και αυτό στηρίζεται από αυτή την κυβέρνηση», τόνισε ο Τζόνσον στο κοινοβούλιο.


«Σίγουρα πρόκειται για μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη πολιτική που έχει προκαλέσει αναταραχή και επαναλαμβάνω ότι αυτή δεν αποτελεί την προσέγγιση αυτής της κυβέρνησης» στην μετανάστευση τόνισε ο Βρετανός ΥΠΕΞ στην Βουλή των Κοινοτήτων.


Ένας αυξανόμενος αριθμός πολιτικών έχει καλέσει για ακύρωση της επίσκεψης του Τραμπ στην βρετανική πρωτεύουσα, ανάμεσα τους βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν και ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, ο οποίος είναι μουσουλμάνος.


«Θα πρέπει πλέον να ανακαλέσουμε την πρόσκληση για επίσκεψη του προέδρου Τραμπ σε επίπεδο αρχηγού κράτους –μέχρι να αρθεί η απαγόρευση. Δεν πιστεύω ότι οι κάτοικοι του Λονδίνου θέλουν να στρώσουμε το κόκκινο χαλί μέχρι να γίνει αυτό», τόνισε ο Καν στην εφημερίδα Evening Standard.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: «Οι παιδικοί καρκίνοι έχουν αυξηθεί κατά 40% από το 1975» – Τι ισχύει στην πραγματικότητα

Διεθνή / Τραμπ: «Οι παιδικοί καρκίνοι έχουν αυξηθεί κατά 40% από το 1975» – Τι ισχύει στην πραγματικότητα

Η συζήτηση για τον παιδικό καρκίνο επανέρχεται στο προσκήνιο, με την επιστημονική κοινότητα να καλεί για περισσότερη έρευνα στις αιτίες της αύξησης των περιστατικών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο των περιβαλλοντικών επιδράσεων
LIFO NEWSROOM
Χαμάς για τελεσίγραφο Τραμπ: «Ενθαρρύνει το να υπαναχωρήσει από την εκεχειρία στη Γάζα»

Διεθνή / Χαμάς για τελεσίγραφο Τραμπ: Οι απειλές του ενθαρρύνουν το Ισραήλ να υπαναχωρήσει από την εκεχειρία στη Γάζα

Η Χαμάς κατηγορεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι με το τελεσίγραφό του για απελευθέρωση των ομήρων επιδιώκει να υπονομεύσει τη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ρωσία χτύπησε με πυραύλους τη γενέτειρα του Ζελένσκι

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσική επίθεση, ανακοίνωσε η Ουκρανία, εν μέσω ανησυχιών για την αεράμυνα μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι αναστέλλουν τη στρατιωτική βοήθεια και τη βοήθεια πληροφοριών.
LIFO NEWSROOM
Fyre Festival 2: «Δεν ξέρουμε τίποτα για την εκδήλωση» λέει το δημαρχείου του νησιού που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ 

Διεθνή / Fyre Festival 2: Το «μεγαλύτερο φιάσκο των μουσικών φεστιβάλ» επιστρέφει - ή μήπως όχι;

Οι αρχές δεν έχουν ενημερωθεί, άδειες δεν έχουν εκδοθεί και κανένας καλλιτέχνης δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά το φεστιβάλ είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο του 2025 και ο διοργανωτής επιμένει πως θα γίνει κανονικά
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ