Μέσα στο κόκκινο κουτί της Βασίλισσας θα βρεθεί σε λίγη ώρα το νομοσχέδιο για το Brexit

Μέσα στο κόκκινο κουτί της Βασίλισσας θα βρεθεί σε λίγη ώρα το νομοσχέδιο για το Brexit Facebook Twitter
0

Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε χθες το «Σχέδιο Νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γνωστοποίηση αποχώρησης)», το νομοσχέδιο που δίνει στην κυβέρνηση και στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι την εξουσιοδότηση να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Παράλληλα, οι βουλευτές καταψήφισαν τροπολογία του νομοσχεδίου, που είχε καταθέσει η Βουλή των Λόρδων, η οποία προέβλεπε πως οποιαδήποτε συμφωνία για το Brexit θα πρέπει να υποβληθεί προς έγκριση στο βρετανικό κοινοβούλιο.
Η τροπολογία καταψηφίστηκε από τους βουλευτές με 331 ψήφους κατά και 286 υπέρ.

Επισήμως από σήμερα ξεκινούν οι διαδικασίες και η Telegraph μεταδίδει πως από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η βασιλική έγκριση.

Το νομοσχέδιο για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 αναμένεται να λάβει βασιλική συγκατάθεση από την ίδια τη βασίλισσα Ελισάβετ σήμερα το πρωί.

Η Βασίλισσα και ο Πρίγκιπας Κάρολος καλούνται να εγκρίνουν τα νομοσχέδια που σχετίζονται με τα συμφέροντα του Στέμματος και του Δουκάτου της Κορνουάλης.

Το νομοσχέδιο θα φτάσει στη βασίλισσα για υπογραφή μέσα στο κόκκινο κουτί της, με το οποίο λαμβάνει επίσημα έγγραφα από κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ωστόσο σημειώνεται πως η διαδικασία είναι τυπική και δεν υπάρχει περίπτωση η Ελισάβετ να αρνηθεί να υπογράψει.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΠΟΥ θα διευκολύνει την απομάκρυνση έως και 1.000 ανθρώπων από τη Γάζα τους επόμενους μήνες

Διεθνή / Ο ΠΟΥ θα διευκολύνει την απομάκρυνση έως και 1.000 ανθρώπων από τη Γάζα τους επόμενους μήνες

Το Ισραήλ δεσμεύεται για περίπου «1.000 επιπλέον απομακρύνσεις για ιατρικούς λόγους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών», δήλωσε ο διευθυντής του ΠΟΥ
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η ΕΕ χρηματοδοτεί τουρκικό πανεπιστήμιο που στηρίζει το ριζοσπαστικό Ισλάμ, καταγγέλλει γερουσιαστής

Διεθνή / Γαλλία: Η ΕΕ χρηματοδοτεί τουρκικό πανεπιστήμιο που στηρίζει το ριζοσπαστικό Ισλάμ, καταγγέλλει γερουσιαστής

Το Ισλαμικό Επιστημονικό Πανεπιστήμιο του Γκαζιάντεπ έλαβε ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις ύψους 250.000 ευρώ - Να τερματιστεί η συνεργασία, ζητούν οι Γάλλοι κεντροδεξιοί
LIFO NEWSROOM