Το διάγγελμα της Μέι: Αρρωστημένη και άθλια η επίθεση στο Λονδίνο - Δεν θα παραδοθούμε στον τρόμο

Το διάγγελμα της Μέι: Αρρωστημένη και άθλια η επίθεση στο Λονδίνο - Δεν θα παραδοθούμε στον τρόμο Facebook Twitter
1

Ως «αρρωστημένη» και «άθλια» περιέγραψε η πρωθυπουργός της Βρετανίας τη σημερινή, διπλή επίθεση στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ και το κοινοβούλιο, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο δράστης.


Στο διάγγελμά της, η Τερέζα Μέι επαίνεσε τη γενναιότητα των δυνάμεων ασφαλείας, που έσπευσαν στο σημείο και προσπάθησαν να απομακρύνουν τον κόσμο. «Για όσους από εμάς ήμασταν στο Κοινοβούλιο τη στιγμή της επίθεσης, τα γεγονότα αυτά προσφέρουν μια ιδιαίτερη υπενθύμιση της εξαιρετικής γενναιότητας της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να μας κρατήσουν ζωντανούς», τόνισε.

Επιβεβαίωσε ότι ο δράστης ήταν ένας, και σκότωσε δύο ανθρώπους στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ και έναν αστυνομικό έξω από το κοινοβούλιο. Ακόμα, εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τον αστυνομικό της φρουράς του κοινοβουλίου, που έχασε τη ζωή του μετά την επίθεση που δέχτηκε με μαχαίρι. Η πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο συναγερμός στη Βρετανία βρίσκεται στο επίπεδο «σοβαρό» και δεν θα αλλάξει.


Η Μέι επεσήμανε πως ο δράστης δεν επέλεξε τυχαία το κοινοβούλιο ως στόχο της επίθεσης, καθώς συμβολίζει τη δημοκρατία, την ελευθερία και το κράτος δικαίου. «Ο στόχος αυτής της επίθεσης δεν ήταν τυχαίος. Οι τρομοκράτες επέλεξαν να χτυπήσουν στην καρδιά της πρωτεύουσας μας, όπου άνθρωποι όλων των εθνικοτήτων, θρησκειών και πολιτισμών συνέρχονται για να γιορτάσουν τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου. Αυτοί οι δρόμοι του Ουεστμίνστερ - όπου βρίσκεται το παλαιότερο κοινοβούλιο του κόσμου - είναι εμποτισμένοι με ένα πνεύμα ελευθερίας που αντηχεί σε ορισμένες από τις πιο απομακρυσμένες γωνίες του πλανήτη. Και οι αξίες που αντιπροσωπεύει το Κοινοβούλιό μας -δημοκρατία, ελευθερία, ανθρώπινα δικαιώματα, κράτος δικαίου- επιβάλλουν τον θαυμασμό και τον σεβασμό των ελεύθερων ανθρώπων παντού. Γι 'αυτό είναι στόχος για εκείνους που απορρίπτουν αυτές τις αξίες», τόνισε. 

Αλλά επιτρέψτε μου να καταστήσω σαφές [...] πως οποιαδήποτε προσπάθεια για συντριβή αυτών των αξιών μέσω της βίας και του τρόμου είναι καταδικασμένη να αποτύχει», πρόσθεσε.

«Αύριο το πρωί, το Κοινοβούλιο θα συνεδριάσει κανονικά [...] και οι κάτοικοι του Λονδίνου θα ξυπνήσουν και θα συνεχίσουν τη μέρα τους ως συνήθως [...] θα περπατήσουν σε αυτούς τους δρόμους, θα ζήσουν τη ζωή τους. Και όλοι θα προχωρήσουμε μπροστά μαζί. Χωρίς να παραδοθούμε ποτέ στον τρόμο. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στις φωνές του μίσους και του κακού να μας αποξενώσουν».

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια