Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στην ανατολική Ουκρανία

Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στην ανατολική Ουκρανία Facebook Twitter
0

Πυρκαγιά κατακαίει από το πρωί μια αποθήκη πυρομαχικών στην ανατολική Ουκρανία, ύστερα από σειρά εκρήξεων. Περίπου 20.000 άτομα απομακρύνονται από την περιοχή, σύμφωνα με το BBC. 

Οι στρατιωτικές αρχές έκαναν λόγο για «δολιοφθορά». Πυρκαγιά ξέσπασε στις 02:46 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) εξαιτίας δολιοφθοράς» σε μια αποθήκη πυρομαχικών στην μικρή πόλη Μπαλακλίια κοντά στο Χάρκοβο, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Facebook ο στρατιωτικός εισαγγελέας Ανατόλι Ματιός, επικαλούμενος τα αποτελέσματα μιας «έρευνας».


Στις αποθήκες αυτές βρίσκονται περισσότεροι από 138.000 τόνοι πυρομαχικών και οβίδων κυρίως του πυροβολικού, σύμφωνα με τον Ματιός, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει προς το παρόν αν υπάρχουν θύματα.

«Σε εξέλιξη βρίσκεται η απομάκρυνση των κατοίκων σε μια ακτίνα 5 χιλιομέτρων. Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», επεσήμανε μιλώντας στο πρακτορείο Interfax –Ukraine ο Στέπαν Μασέλσκι επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Τα όπλα που βρίσκονταν στην αποθήκη αυτή χρησιμοποιούνταν κυρίως για τον ανεφοδιασμό των στρατευμάτων που μάχονται κατά των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο One Plus One TV. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τον Δεκέμβριο του 2015 υπήρξε «μια απόπειρα πυρκαγιάς στις αποθήκες πυρομαχικών της Μπακακλίια».


Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Οκτώβριο του 2015 σε μια σειρά εκρήξεων που είχαν σημειωθεί στην αποθήκη πυρομαχικών στο Σβατοβέ, μια μικρή πόλη κοντά στη γραμμή του μετώπου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Διεθνή / ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Το Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι τα μέτρα των Ταλιμπάν, που περιορίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, συνιστούν διώξεις, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα των διακρίσεων εναντίον τους
LIFO NEWSROOM
Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Διεθνή / Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Ζούκερμπεργκ είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 78 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον από τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο
LIFO NEWSROOM