Βουλγαρία: Πέθανε ο θρύλος της άρσης βαρών Ιβάν Αμπατζίεφ

Βουλγαρία: Πέθανε ο θρύλος της άρσης βαρών Ιβάν Αμπατζίεφ Facebook Twitter
0

Η Βουλγαρία αποχαιρέτισε τον Ιβάν Αμπατζίεφ, τον ιδρυτή της διάσημης σχολής της άρσης βαρών τη δεκαετία του '80 στη γειτονική χώρα, με πολλές επιτυχίες σε Ολυμπιακούς αγώνες και άλλες διεθνείς διοργανώσεις. Ο Αμπατζίεφ άφησε χθες την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών, όπως ανακοίνωσε η βουλγαρική ομοσπονδία της άρσης βαρών.

 

Ο Αμπατζίεφ ήταν ομοσπονδιακός τεχνικός από το 1969 έως το 1988 και από το 1997 έως το 2000, κερδίζοντας συνολικά 12 Ολυμπιακά μετάλλια, 57 παγκόσμιους και άλλους 67 ευρωπαϊκούς τίτλους!

 

Ο θρυλικός Βούλγαρος, που ψηφίστηκε καλύτερος προπονητής όλων των αθλημάτων για τον 20ο αιώνα στη γειτονική χώρα, ήταν ο «εφευρέτης» του ολοκληρωτικού συστήματος προπόνησης, στη δεκαετία του '80, κάνοντας μία επαναστατική αλλαγή στο έως τότε σύστημα προπόνησης όλων των αθλημάτων, που απαιτούσαν ταχύτητα και δύναμη.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM