Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό στα μέσα Μαρτίου

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό στα μέσα Μαρτίου Facebook Twitter
0

Την Παρασκευή, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στα μέσα Μαρτίου σε ένα δικαστήριο και ένα εστιατόριο της Δαμασκού με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 30 άνθρωποι.

Το τελευταίο τεύχος του επίσημου περιοδικού της τζιχαντιστικής οργάνωσης, το Al-Nabaa, επικαλείται μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας για να αναφέρει ότι ο πρώτος βομβιστής αυτοκτονίας μπήκε σε ένα δικαστήριο της συριακής πρωτεύουσας και άνοιξε πυρ, προτού να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. Ο δεύτερος καμικάζι ανατινάχθηκε μέσα σε ένα εστιατόριο.

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 100 τραυματίστηκαν στην επίθεση που έγινε στο δικαστήριο ενώ στο εστιατόριο τραυματίστηκαν 25.

Η πανίσχυρη, ισλαμιστική ανταρτική οργάνωση Αχράρ αλ Σαμ είχε καταδικάσει αυτές τις «τρομοκρατικές, εγκληματικές επιθέσεις» ενώ οι τζιχαντιστές του Φάταχ αλ Σαμ (πρώην Μέτωπο Αλ Νόσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία) διέψευσαν ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με αυτή τη διπλή, τυφλή επίθεση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Diddy: Τα social media εικάζουν ότι παρενόχλησε τον 15χρονο Τζάστιν Μπίμπερ

Διεθνή / Diddy: Τα δύο βίντεο που τροφοδοτούν τις θεωρίες πως παρενόχλησε τον 15χρονο Τζάστιν Μπίμπερ

«Ο Τζάστιν περνάει τις 48 ώρες του με τον Diddy. Περνάνε τέλεια, καλύτερα από ποτέ. Το πού περνάμε την ώρα μας και το τι κάνουμε, δεν μπορούμε ακριβώς να το αποκαλύψουμε, αλλά σίγουρα είναι το όνειρο κάθε 15χρονου» δήλωνε ο Diddy
LIFO NEWSROOM