ΗΠΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα πλήγματα στη Συρία

ΗΠΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα πλήγματα στη Συρία Facebook Twitter
0

Ο Λευκός Οίκος, μέσω του εκπροσώπου Σον Σπάισερ, προειδοποίησε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εγκρίνει και νέα πλήγματα στη Συρία αν συνεχιστεί η χρήση χημικών όπλων στη χώρα.

«Η εικόνα ανθρώπων που τους έχουν ρίξει αέρια και τους έχουν ανατινάξει με βόμβες-βαρέλια εγγυάται ότι αν ξαναδούμε αυτού του είδους τις ενέργειες, αφήνουμε ανοιχτό το ενδεχόμενο» ανάληψης δράσης στο μέλλον, είπε ο Σπάισερ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις υποστήριξε σήμερα ότι τα πυραυλικά πλήγματα στην αεροπορική βάση Σαϊράτ της Συρίας, την περασμένη εβδομάδα, κατέστρεψαν ή προκάλεσαν ζημιές στο 20% των μαχητικών αεροσκαφών που διαθέτουν οι συριακές ένοπλες δυνάμεις, καθώς και σε αποθήκες καυσίμων και πυρομαχικών.


«Η συριακή κυβέρνηση απόλεσε την ικανότητα να ανεφοδιάζει με καύσιμα ή με όπλα τα αεροσκάφη στη βάση του Σαϊράτ», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός. «Θα ήταν ασύνετο για τη συριακή κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά χημικά όπλα», πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM
Εταιρεία κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Διεθνή / Κολοσσός κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Η Paragon πρώτα απαίτησε από την Ιταλία να απαντήσει στους ισχυρισμούς για εκστρατεία παρακολουθήσεων και στη συνέχεια διέκοψε το συμβόλαιο - Έχουν στοχοποιηθεί και Έλληνες
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι... θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Διεθνή / Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Με δηλώσεις του μέσω Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει πως οι Παλαιστίνιοι που θα εκδιωχθούν από τη Γάζα ώστε να ανοικοδομηθεί από τις ΗΠΑ, θα επιστρέψουν «σε καινούρια σπίτια»
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Σε επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ανέφερε: «Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αποσύρει κάθε εκκρεμή δέσμευση προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα»
LIFO NEWSROOM