Ιταλία: Συλλήψεις υπόπτων που φέρονται να εκμεταλλεύονταν μετανάστες από κέντρα υποδοχής

Ιταλία: Συλλήψεις υπόπτων που φέρονται να εκμεταλλεύονταν μετανάστες από κέντρα υποδοχής Facebook Twitter
0

Έξι άτομα συνελήφθησαν την Παρασκευή στην Ιταλία καθώς τους βαρύνουν υποψίες πως συμμετείχαν σε ένα κύκλωμα που έπαιρνε μετανάστες από κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας και τους μετέφερε για να δουλέψουν παράνομα σε αγροκτήματα στα νότιας της χώρας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι συλλήψεις έγιναν στην Καλαβρία, στο νοτιοδυτικό άκρο της ηπειρωτικής Ιταλίας, και είναι οι πρώτες που σημειώθηκαν βάσει της νέας νομοθεσίας η οποία έχει στόχο να σταματήσει την εκμετάλλευση εργαζομένων—ειδικά προσφύγων—στον αγροτικό τομέα, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο διευθυντής και δύο υπάλληλοι ενός κέντρου φέρονται να είχαν οργανώσει το κύκλωμα αυτό μαζί με προσωπικό εταιριών του αγροτοβιομηχανικού τομέα.

Οι αρχές διαπίστωσαν ότι περίπου 30 μετανάστες, κυρίως πολίτες της Σενεγάλης, της Νιγηρίας και της Σομαλίας, πληρώνονταν €15-20 ημερησίως μαύρα για 10ωρες βάρδιες για τη συγκομιδή σοδειών φράουλας, πατάτας, αλλά και τη φροντίδα ζώων, διευκρίνισε η ιταλική αστυνομία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι ανέφερε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν σε όλα τα κέντρα υποδοχής της Ιταλίας μέσα στις επόμενες ημέρες για να εξακριβωθεί αν υπάρχουν και άλλες τέτοιες υποθέσεις.

«Είναι προς το συμφέρον μας να εγγυηθούμε τη μέγιστη διαφάνεια στη διαχείριση των κέντρων (φιλοξενίας) μεταναστών», σημείωσε ο Μινίτι.

Δύο από τους υπόπτους προφυλακίστηκαν, σε τέσσερις επιβλήθηκε κατ' οίκον περιορισμός ενώ σε άλλους οκτώ απαγορεύθηκε να φύγουν από την περιοχή, διευκρίνισε η ιταλική αστυνομία.

Η καταδίκη βάσει της νέας νομοθεσίας η οποία θεσπίστηκε πέρυσι για τέτοια αδικήματα επισύρει ποινή φυλάκισης ενός έτους έως και κάθειρξης έξι ετών και πρόστιμα που κυμαίνονται από τα 500 ως τα 1.000 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM
Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM
Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Διεθνή / Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Ο σκύλος, που κανονικά περιπολεί τη φάρμα για να αποτρέπει επιθέσεις από κογιότ, φέρεται να συνόδευσε το παιδί για τουλάχιστον ένα μίλι μέσα από δύσβατο ορεινό έδαφος
LIFO NEWSROOM
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Διεθνή / Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Η τελευταία έκθεση του CDC, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, αναφέρει ότι η αναλογία παιδιών με αυτισμό στις ΗΠΑ έχει φτάσει στο 1 στα 31, ενώ το 2020 ήταν 1 στα 36 και το 2000 μόλις 1 στα 150
LIFO NEWSROOM
Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Το email, όπως ανέφερε η ίδια στο NBC Connecticut, προήλθε από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και περιλάμβανε την απειλητική διατύπωση: «Ήρθε η ώρα να φύγετε από τις Ηνωμένες Πολιτείες»
LIFO NEWSROOM