Το αποκαλούν και «κόκκινο χρυσό» αφού έχει πολύ υψηλή τιμή ανά γραμμάριο. Το σαφράν, αυτό που εμείς εδώ αποκαλούμε κρόκο Κοζάνης, παράγεται κυρίως στο Ιράν όπου η παράδοση της καλλιέργειάς του χρονολογείται πάνω από 3000 χρόνια.
Το αποκαλούν και «κόκκινο χρυσό» αφού έχει πολύ υψηλή τιμή ανά γραμμάριο. Το σαφράν, αυτό που εμείς εδώ αποκαλούμε κρόκο Κοζάνης, παράγεται κυρίως στο Ιράν όπου η παράδοση της καλλιέργειάς του χρονολογείται πάνω από 3000 χρόνια.