Aσάνζ: Δεν συγχωρώ και δεν ξεχνώ αυτούς που μου στέρησαν την ελευθερία

Aσάνζ: Δεν συγχωρώ και δεν ξεχνώ αυτούς που μου στέρησαν την ελευθερία Facebook Twitter
0

Ο ιδρυτής του ιστοτόπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ διαμήνυσε σήμερα ότι "δεν θα ξεχάσει και δεν θα συγχωρήσει" όσους ευθύνονται για την παρατεταμένη απομόνωσή του επί επτά χρόνια –τα πέντε από τα οποία μέσα στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο– και τον εμπόδισαν να βρίσκεται μαζί με τα παιδιά του και να τα δει να μεγαλώνουν.

 

Ο 45χρονος Ασάνζ κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού τον Ιούνιο του 2012 προκειμένου να μην εκδοθεί στη Σουηδία. Οι σουηδικές αρχές είχαν ξεκινήσει έρευνες σε βάρος του με την κατηγορία του βιασμού, έπειτα από καταγγελίες μιας γυναίκας, κάτι που ο ίδιος αρνείτο κατηγορηματικά. Νωρίτερα σήμερα οι εισαγγελικές αρχές της Σουηδίας ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να βάλουν την υπόθεση στο αρχείο.

 

"Κρατήθηκα επί επτά χρόνια χωρίς (να απαγγελθεί) κατηγορία, ενώ τα παιδιά μου μεγάλωναν και το όνομά μου σύρθηκε στη λάσπη. Δεν συγχωρώ και δεν ξεχνώ" ήταν το μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter ο Ασάνζ.

 


 

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση του Ισημερινού, της χώρας που έχει παραχωρήσει άσυλο στον Ασάνζ, χαιρέτισε την απόφαση της Στοκχόλμης και κάλεσε τη Βρετανία να του παράσχει μια "ασφαλή έξοδο".

 

"Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης δεν ισχύει πλέον. Η Βρετανία πρέπει να παράσχει ασφαλή έξοδο στον κ. Ασάνζ" ανέφερε, επίσης στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού Γκιγιόμ Λονγκ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM