«Kalο taxidi!» εύχεται ο Economist προβλέποντας ρεκόρ τουριστών στην Ελλάδα

«Kalο taxidi!» εύχεται ο Economist προβλέποντας ρεκόρ τουριστών στην Ελλάδα Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

«Kaló taxídi!» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Economist, το οποίο αναφέρεται στον τουρισμό στην Ελλάδα και προβλέπει ρεκόρ αφίξεων φέτος στη χώρα μας.

«Δημοφιλή ελληνικά νησιά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη θα είναι φέτος γεμάτα με περισσότερο κόσμο από κάθε άλλο καλοκαίρι: οι έλληνες ξενοδόχοι και ταξιδιωτικοί πράκτορες αναφέρουν ότι οι κρατήσεις μέχρι στιγμής υποδηλώνουν ότι το περσινό ρεκόρ των 30 εκατ. τουριστών θα καταρριφθεί εύκολα», σημειώνεται στο άρθρο.

Ο Economist αναφέρει πως έπειτα από επτά χρόνια κρίσης, οι τιμές στην Κέρκυρα και την Κρήτη είναι πιο ευνοϊκές συγκριτικά με εκείνες τουριστικών προορισμών της Ισπανίας, ενώ την ίδια στιγμή, ανταγωνιστικοί προορισμοί στην Τουρκία θεωρούνται ως ένα λιγότερο ασφαλές ταξίδι αυτή την περίοδο.

Η Ελλάδα αναμένει μεγάλη αύξηση στις αφίξεις βρετανών, γερμανών και ρώσων τουριστών, γράφει ο Economist, συνεχίζοντας πως ίσως αποδειχθεί δύσκολο να τους πείσει να δαπανήσουν γενναιόδωρα κατά τη διαμονή τους.

Κατά μέσο όρο, ο χρόνος διαμονής και η κατανάλωση των τουριστών σε τοπικά ξενοδοχεία και καταλύματα είναι μικρότερη σε σύγκριση με δώδεκα χρόνια πριν. Ωστόσο, οι προοπτικές είναι θετικές.

Με τη γερμανική Fraport να έχει αναλάβει τον έλεγχο των περιφερειακών αεροδρομίων, ειδικοί της τουριστικής αγοράς προβλέπουν πως ο αριθμός αφίξεων στην Ελλάδα θα αγγίξει τα 40 εκατομμύρια έως το 2022. Τουλάχιστον ένας τομέας της ελληνικής οικονομίας είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ο Economist.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ