Κρήτη: Καταδίκη σε μέλη της Χ.Α. που επιτέθηκαν σε αντιφασίστες με μαγκούρες

Κρήτη: Καταδίκη σε μέλη της Χ.Α. που επιτέθηκαν σε αντιφασίστες με μαγκούρες Facebook Twitter
0

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου τρεις κρητικοί, μέλη της Χρυσής Αυγής που είχαν επιτεθεί σε αντιφασίστες το Νοέμβριο του 2012, στο χωριό Ζαρός. Το δικαστήριο τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή.

Μετά την απόφαση υπήρξε ένταση και μικροεπεισόδια ανάμεσα στις δύο πλευρές, παρά την αυξημένη παρουσία της αστυνομίας στο δικαστήριο.

Ό ένας από τους δυο κατηγορούμενους ισχυρίστηκε ότι χτύπησε τους παθόντες ευρισκόμενος σε καθεστώς άμυνας ενώ οι άλλοι δυο αρνήθηκαν ότι χτύπησαν τα θύματα και υποστήριξαν ότι μπήκαν στη μέση για να χωρίσουν τις δυο πλευρές και ότι δέχτηκαν και εκείνοι χτυπήματα.

Τα μέλη της Χ.Α. επιτέθηκαν, όπως αναφέρει το cretalive  σε μέλη της ομάδας  «Αντιφασίστες Ηρακλείου» όταν εκείνοι ολοκλήρωσαν αφισοκόλληση στο χωριό.

Σύμφωνα με τους παθόντες, δέχτηκαν άγρια επίθεση με μαγκούρες μετά την ολοκλήρωση της αφισοκόλλησης και μάλιστα ένα από τα θύματα κατέθεσε ότι τον χτυπούσαν ταυτόχρονα 5 άτομα και συνέχισαν, ακόμη κι όταν έσπασαν τα χέρια του με τα οποία προσπαθούσε να καλύψει το κεφάλι. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα μπορούσαν και να τον είχαν σκοτώσει.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πισπιρίγκου: Αν απολογούμαι για τον Δασκαλάκη να σταματήσω εδώ, ήταν τοξικός γάμος

Ελλάδα / Ενταση στη δικη Πισπιρίγκου: «Για τον Δασκαλάκη είμαι εδώ ή για τα παιδιά;»

«Ο άνθρωπος είναι νάρκισσος, θέλετε να μιλήσουμε για τις ασφυξίες των παιδιών, αν υπάρχουν ή όχι; Δεν μπορώ άλλο» είπε η κατηγορούμενη για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας
LIFO NEWSROOM
Παραίτηση Τσελέντη: «Οι προσωπικές ατζέντες δεν αφορούν κανέναν» λένε πηγές του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας

Ελλάδα / Παραίτηση Τσελέντη: «Οι προσωπικές ατζέντες δεν αφορούν κανέναν», σχολιάζουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας

Στην επιστολή παραίτησής του, τονίζει ότι δεν μπορεί να δεχθεί «να επιβάλλεται αυθαιρέτως από την πολιτική ηγεσία να συμμετάσχουν επιπλέον μέλη χωρίς να έχουν ΦΕΚ»
LIFO NEWSROOM