Πουλήθηκε σε αμερικανική εταιρία το ξενοδοχείο Athens Ledra

Πουλήθηκε σε αμερικανική εταιρία το ξενοδοχείο Athens Ledra Facebook Twitter
Εργαζόμενοι του Ledra Marriot και μέλη του ΠΑΜΕ σε συγκέντρωση μπροστά από το ξενοδοχείο στις 25 Ιανουαρίου 2017. (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)
0

Σε νέα χέρια περνά πλέον το ξενοδοχείο Athens Ledra το οποίο σήμερα βγήκε σε πλειστηριασμό και τελικά πωλήθηκε έναντι 33, 050 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ξενοδοχείο βγήκε σε πλειστηριασμό με βάση τον «παλιό κώδικα», δηλαδή με αποζημίωση πρώτα των εργαζόμενων και των ασφαλιστικών ταμείων και έπειτα των τραπεζών.

Η τιμή εκκίνησης για την απόκτησή του ήταν τα 33 εκατομμύρια ευρώ και τελικά πουλήθηκε έναντι 33.050.000 ευρώ στην μονοπρόσωπη εταιρεία "Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Hotel ΑΕ" .

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία που τελικά απέκτησε το ξενοδοχείο εκπροσωπεί το αμερικανικό επενδυτικό fund Hines το οποίο δραστηριοποιείται στον τουρισμό και έχει στο χαρτοφυλάκιό της εκατοντάδες ακίνητα. Αυτό είναι ωστόσο το πρώτο της στην Ελλάδα για την οποία λέγεται πως είχε επιδείξει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η εταιρία ήταν π μοναδική που πλειοδότησε. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πάνος Κοζής από το σωματείο των εργαζομένων του ξενοδοχείου ο οποίος ανέφερε πως αύριο θα γίνει συνάντηση του σωματείου και των εργαζομένων για να καθορισθεί η περαιτέρω πορεία τους.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ