Aναστασιάδης: Έχει έρθει η ώρα της Τουρκίας

Aναστασιάδης: Έχει έρθει η ώρα της Τουρκίας Facebook Twitter
0

Είναι η ώρα της Τουρκίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στη Διάσκεψη για την Κύπρο στην Ελβετία.

 

Μιλώντας στο μνημόσυνο ηρώων του απελευθερωτικού αγώνα και πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι τόσο για τα θέματα ασφάλειας, εγγυήσεων και στρατευμάτων, όσο και για τα θέματα των εδαφικών αναπροσαρμογών, όλα εξαρτώνται από τη βούληση της Τουρκίας.

 

Τόνισε ότι η Κύπρος δεν χρειάζεται εγγυήσεις, ιδίως από μία χώρα η οποία από το 1974 μολύνει και κατέχει έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Όσον αφορά τη Διάσκεψη της Ελβετίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι οι συζητήσεις για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, οφείλουν να είναι δομημένες στο διεθνές δίκαιο.

 

«Θέλω να καθησυχάσω τον λαό ότι γνωρίζω τις γραμμές και τα περιθώρια, όπως επίσης γνωρίζω και την ανάγκη διασφάλισης υλοποίησης όσων θα συμφωνηθούν», είπε ο κ. Αναστασιάδης, σχολιάζοντας γενικά τις επικρίσεις, αλλά και προτροπές ως προς τι πρέπει να πράξει, από την αντιπολίτευση.

 

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη διάσκεψη της Ελβετίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι η Διάσκεψη δεν μπορεί παρά να ξεκινήσει με το μόνο θέμα με το οποίο μπορεί να ασχοληθεί, δηλαδή με τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων.

 

Ερωτηθείς εάν την ίδια ημερομηνία θα ξεκινήσει και η παράλληλη συζήτηση και των υπόλοιπων θεμάτων, ο Πρόεδρος απάντησε αρνητικά.

 

Τέλος, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς ότι η ελληνοκυπριακή θέση για μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατεύματα θα οδηγήσει σε αδιέξοδο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν η τουρκοκυπριακή πλευρά να θέτει όρους και προϋποθέσεις και μάλιστα σε αυτή την κρίσιμη φάση των εξελίξεων πριν από τη Διάσκεψη.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM
Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε ισχυρός καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Διεθνή / Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε πανίσχυρος καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Ο πάπας Φραγκίσκος του είχε ζητήσει να παραιτηθεί από τα «δικαιώματα και τα προνόμια» ενός καρδιναλίου αφού ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο δεκάδων εκατ. δολαρίων
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η εισαγγελέας Σάνον Λούσι παρουσίασε την υπόθεση με ιδιαίτερα γλαφυρές περιγραφές των περιστατικών, τονίζοντας ότι ο Γουάινσταϊν, επί δεκαετίες, δρούσε «ως πύλη του Χόλιγουντ» και εκμεταλλευόταν τη θέση του για να εξαναγκάζει γυναίκες σε σεξουαλικές πράξεις
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Η πρόταση για κατάπαυση πυρός και εδαφικές παραχωρήσεις - Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί τελεσίγραφο την αμερικανική στάση και ζητά διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
LIFO NEWSROOM