Πώς η Apple κατέχει πλέον τόσο τεράστιες δασικές εκτάσεις που καλύπτει όλο το χαρτί που χρειάζεται

Πώς η Apple κατέχει πλέον τόσο τεράστιες δασικές εκτάσεις που καλύπτει όλο το χαρτί που χρειάζεται Facebook Twitter
2

Η Apple κατάφερε πλέον να έχει προστατευμένη όση αειφόρο δασική γη χρειάζεται για να καλύψει όλες τις ανάγκες για την χάρτινη συσκευασία των προϊόντων της.

Τα νέα είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την Apple, η οποία έχει εξαγοράσει τεράστιες εκτάσεις δασών σε όλο τον κόσμο τα τελευταία δύο χρόνια στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για βιώσιμη ανάπτυξη.

Αυτό σημαίνει ότι η Apple έχει ήδη επιτύχει το στόχο της προστασίας ενός εκατομμυρίου έικρ (acre/ 1 έικρ ισούται με περίπου 4 στρέμματα) δάσους μέχρι το 2020 - δυόμισι χρόνια πριν το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει.

Τα νέα μεταδόθηκαν από το πρακτορείο Xinhua Net, το οποίο σημειώνει ότι η Apple έχει πιστοποιήσει περίπου 320.000 έικρ δασών εργασίας που βρίσκονται στην Κίνα.

Σύμφωνα με την Apple, τα δύο τρίτα του δάσους διαχειρίζεται η Maoyuan Forestry, μια ιδιωτική εταιρεία στην κεντρική επαρχία Χουνάν της Κίνας, ενώ τα υπόλοιπα ανήκουν και διαχειρίζονται από την κρατική Qinlian Forestry Company της νοτιοδυτικής Κίνας.Η γη αυτή περιλαμβάνει τόσο τα ημιφυσικά δάση όσο και τις δασικές φυτείες.

Η Apple ξεκίνησε το δασοκομικό της πρόγραμμα το 2015. Εκείνη την χρονιά, αγόρασε 36.000 έικρ ιδιωτικής δασικής γης στο Mέιν και τη Βόρεια Καρολίνα λέγοντας ότι θα μπορούσε να τα διαχειριστεί με βιώσιμο τρόπο ώστε να χρησιμοποιηθούν για τη συσκευασία της.

Παρά το γεγονός ότι η Xinhua Net σημειώνει ότι η Apple έχει ήδη επιτύχει τον στόχο της αγοράς 1 εκατομμυρίου έικρ δασικής έκτασης, δεν είναι σαφές ποιο είναι το ποσοστό της συσκευασίας της Apple από ανακυκλωμένα υλικά.

Ο στόχος είναι να φτάσει τελικά το 99% κάτι που μοιάζει με την φιλοδοξία της Apple να καλύψει όλη της την ενεργειακή ανάγκη από βιώσιμες πηγές. 

Με πληροφορίες από appleinsider.com

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Τech & Science / Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Η Ινδία ετοιμάζεται να στείλει τους πρώτους της αστροναύτες στο διάστημα μέσω της αποστολής Gaganyaan, η οποία θα τοποθετήσει τρεις αστροναύτες σε χαμηλή γήινη τροχιά για τρεις ημέρες
LIFO NEWSROOM
Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Δημοσιογράφος αναγνωρίζει πρόσωπα στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Το μέλλον είναι εδώ: Δημοσιογράφος ταυτοποιεί αγνώστους στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Σκανάρει πρόσωπα αγνώστων και τους αναγνωρίζει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα - Το βίντεο πυροδοτεί συζητήσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας που σχετίζονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου
LIFO NEWSROOM
Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Τech & Science / Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Από το JOMO, τον σωστό ύπνο έως τον συνεπή εμβολιασμό και από την κηπουρική ως την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό, υπάρχουν επτά απλοί τρόποι για να ενισχύσουμε την υγεία του εγκεφάλου μας και τη συναισθηματική μας ανθεκτικότητα
LIFO NEWSROOM
Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Tech & Science / Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Πανικό έχουν προκαλέσει στις ΗΠΑ τα μυστηριώδη drones πάνω από τον ουρανό του Νιου Τζέρσεϊ, αλλά στο αιώνιο κυνήγι για τον εντοπισμό αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων, η ανθρώπινη μαρτυρία είναι συνήθως ο πιο αδύναμος κρίκος.
THE LIFO TEAM
Πέγκυ Αντωνάκου: Στην Google θα ξεκλειδώσουμε ερωτήσεις και αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε

Good Business Directory Vol.5 / «Στην Google θα ξεκλειδώσουμε αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε»

Η γενική διευθύντρια της Google για τη ΝΑ Ευρώπη, Πέγκυ Αντωνάκου, περιγράφει πώς η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξουν τη ζωή μας τα επόμενα χρόνια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια
Όχι. Το acre (έικρ ή άκρ στα ελληνικά) δεν είναι το εκατάριο (hectare). Σωστά στο άρθρο αναφέρεται πως ένα έικρ είναι 4 στρέμματα ενώ το εκτάριο είναι 10 στρέμματα.