Τραμπ: Ίσως δεν ήταν αρκετά σκληρή η προειδοποίηση μου στη Β. Κορέα

Τραμπ: Ίσως δεν ήταν αρκετά σκληρή η προειδοποίηση μου στη Β. Κορέα Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κλιμάκωσε τη ρητορική του απέναντι στη Βόρεια Κορέα σήμερα, τονίζοντας πως η προειδοποίηση την οποία απηύθυνε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στην Πιονγιάνγκ «ίσως να μην ήταν αρκετά σκληρή».

  

Δύο ημέρες πριν, είχε δηλώσει πως οι απειλές της Πιονγιάνγκ θα αντιμετωπιστούν με «πυρ και μανία που δεν έχει δει ποτέ ο κόσμος».

Ο ρεπουμπλικάνος πρόσθεσε σήμερα ότι η Β. Κορέα θα όφειλε να είναι «πολύ, πολύ νευρική» στην περίπτωση που κάνει οτιδήποτε το οποίο θα θεωρηθεί πως απειλεί τη χώρα του. Είπε ότι το καθεστώς θα αντιμετωπίσει προβλήματα «όπως λίγα έθνη έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν» αν δεν «συμμορφωθεί».

Ερωτηθείς εάν θα εξέταζε το ενδεχόμενο να διατάξει μια προληπτική επίθεση εναντίον της Βόρειας Κορέας ώστε η Πιονγιάνγκ να μην μπορέσει να αποκτήσει τη δυνατότητα να πλήξει με πυρηνικά όπλα τις ΗΠΑ, ο αμερικανός πρόεδρος περιορίστηκε να πει «θα δούμε τι θα γίνει».

«Αν η Βόρεια Κορέα κάνει οτιδήποτε, ακόμη κι αν σκεφτεί να επιτεθεί εναντίον οποιουδήποτε αγαπάμε, στους συμμάχους μας ή σε εμάς, πρέπει να είναι πολύ ανήσυχη. Θα σας πω τι θα γίνει. [...] Θα τους συμβούν (σ.σ. στους Βορειοκορεάτες) πράγματα που ποτέ δεν θεωρούσαν ότι ήταν πιθανά», συμπλήρωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ακόμη, ο Τραμπ τόνισε πως θεωρεί ότι η Κίνα μπορεί και οφείλει να κάνει πολλά περισσότερα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας.


Πάντως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε πως «πάντοτε θα εξετάζουμε» το ενδεχόμενο διεξαγωγής «διαπραγματεύσεων» με την Πιονγιάνγκ.

Η νέα προειδοποίηση σημειώνεται αφότου η Πιονγιάνγκ παρουσίασε σήμερα το λεπτομερές σχέδιό της για την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων πάνω από την Ιαπωνία προς το αμερικανικό έδαφος του Γκουάμ στον Ειρηνικό, εντείνοντας στην αντιπαράθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγόρησε ότι έχει «χάσει τα λογικά του».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM