Bild: Πρόταση Σόιμπλε να χρησιμοποιούνται πόροι του ESM για επενδύσεις από χώρες του Νότου

Bild: Πρόταση Σόιμπλε να χρησιμοποιούνται πόροι του ESM για επενδύσεις από χώρες του Νότου Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προετοιμάζει μια πρόταση, σύμφωνα με την οποία οι χώρες του νότου της ευρωζώνης θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους πόρους του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για να ενισχύσουν τις επενδύσεις κατά τη διάρκεια υφέσεων, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.


Εάν επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ της Bild, η οποία δεν κατονομάζει τις πηγές της, το σχέδιο θα αποτελέσει σημαντική στροφή πολιτικής για τον Σόιμπλε, ο οποίος έως πρόσφατα εναντιωνόταν στις μεταφορές πόρων από τις πιο πλούσιες χώρες της ευρωζώνης σε λιγότερο εύπορα μέλη, όπως η Ελλάδα.


Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.


Η Bild αναφέρει ότι ο Σόιμπλε σκοπεύει να παρουσιάσει την πρόταση αυτή μετά τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 24 Σεπτεμβρίου και τις οποίες αναμένεται να κερδίσει η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.


Σε αντάλλαγμα για μια πιο ευέλικτη πρόσβαση στους πόρους του ESM ο Γερμανός υπουργός θέλει να αποκτήσει το Ταμείο μεγαλύτερο λόγο στα χρέη και τους προϋπολογισμούς των κρατών μελών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM