Τι μήνυμα θα κομίσει ο Μακρόν στην Αθήνα με την επίσκεψή του- Το ζήτημα των επενδύσεων στο επίκεντρο

Τι μήνυμα θα κομίσει ο Μακρόν στην Αθήνα με την επίσκεψή του- Το ζήτημα των επενδύσεων στο επίκεντρο Facebook Twitter
1

Το μέλλον της Ευρώπης με στόχο τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές στην Ευρωζώνη αλλά και η ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας -Γαλλίας φέρεται ότι θα απασχολήσουν τις συνομιλίες Τσίπρα - Μακρόν στην επικείμενη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου τον Σεπτέμβρη στη χώρα μας.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου από την εκλογή του καθώς οι προηγούμενες συναντήσεις του εκτός Γαλλίας, ήταν επισκέψεις εργασίας ή συμμετοχή σε Συνόδους.

Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει τοποθετηθεί πολλάκις για την ανάγκη της έναρξης διαλόγου για την επόμενη μέρα της Ευρώπης και για το λόγο αυτό η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρεί κομβικής σημασίας την επίσκεψη Μακρόν για τον προσανατολισμό του διαλόγου σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης.

Στην ομιλία του ο κ. Μακρόν αναμένεται να αναδειχτούν και στοιχεία της νέας αρχιτεκτονικής ΕΕ και Ευρωζώνης που βρίσκεται υπό συζήτηση μεταξύ Βερολίνου και Παρισίων τους τελευταίους μήνες.

Ωστόσο, οι συνομιλίες των δυο ανδρών θα επικεντρωθούν σε τρεις τομείς: την προσέλκυση επενδύσεων προς την Ελλάδα, τη σταθερή πρόσβαση της χώρας μας στις αγορές και στο μέλλον της Ευρωζώνης. Την ατζέντα των συνομιλιών των δυο ανδρών θα απασχολήσουν επίσης ζητήματα ευρωτουρκικών και ευρωρωσικών σχέσεων, Κυπριακό, εξελίξεις σε Δυτικά Βαλκάνια, και φυσικά το μεταναστευτικό.

Στη γαλλική αποστολή συμμετέχουν επίσης επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε κρίσιμους τομείς όπως η ενέργεια, οι υποδομές, ο τουρισμός, οι νεοφυείς επιχειρήσεις, ο χρηματοπιστωτικός τομέας και η αμυντική βιομηχανία.

Άλλωστε η αγορά του ΟΛΘ από κοινοπραξία στην οποία ηγείται γαλλική εταιρεία, θεωρείται από τους Γάλλους αξιωματούχους ως ένδειξη αυξανόμενης εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και έδαφος συζήτησης για νέες μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Με πληροφορίες ΑΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Πολιτική / Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Η απουσία της συγκεκριμένης δήλωσης έχει προκαλέσει υποψίες ότι ο Κασσελάκης ενδεχομένως επιδιώκει την ανατροπή της απόφασης της καθαίρεσής του στο επικείμενο Συνέδριο του κόμματος
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τη θέση της, ενώ το ΠΑΣΟΚ κερδίζει έδαφος, με την εσωκομματική μάχη για την ηγεσία να παραμένει αμφίρροπη
LIFO NEWSROOM