Πλημμυροπαθείς στο Τέξας και στη Λουιζιάνα θα επισκεφθεί ο Τραμπ

Πλημμυροπαθείς στο Τέξας και στη Λουιζιάνα θα επισκεφθεί ο Τραμπ Facebook Twitter
0

Στο Χιούστον και στο Λέικ Τσαρλς της Λουιζιάνα μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να συναντήσει κατοίκους που επλήγησαν από τον καταστροφικό τυφώνα Χάρβεϊ.


Η καταιγίδα, μία από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ, οδήγησε στον εκτοπισμό άνω του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων ενώ διατυπώνονται φόβοι ότι περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες που παρέλυσαν το Χιούστον, προκαλώντας άνοδο-ρεκόρ της στάθμης των ποταμών και διακοπή της παροχής νερού στο Μπόμοντ του Τέξας.


Το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών σημειώθηκε στην περιοχή του Χιούστον. Το 70% της κομητείας Χάρις, που περιστοιχίζει το Χιούστον, έφθασε κάποια στιγμή να καλύπτεται με νερό ύψους 45 εκατοστών ή και περισσότερο, σύμφωνα με αξιωματούχους της κομητείας.


Ο Τραμπ επισκέφθηκε για πρώτη φορά την περιοχή του Κόλπου την Τρίτη αλλά δεν μετέβη στην περιοχή της καταστροφής, λέγοντας ότι δεν ήθελε να παρεμποδίσει τις προσπάθειες διάσωσης. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε με πολιτειακούς και τοπικούς ηγέτες και υπηρεσίες άμεσης απόκρισης, ωστόσο επικρίθηκε γιατί δεν συναντήθηκε με πλημμυροπαθείς.


Ο Λευκός Οίκος ανέφερε πως ο Τραμπ θα επισκεφθεί πρώτα το Χιούστον προκειμένου να συναντηθεί με επιζώντες των πλημμυρών και εθελοντές που συνέδραμαν τις προσπάθειες διάσωσης και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Λέικ Τσαρλς, μια άλλη περιοχή που επλήγη από την καταιγίδα.


Σε επιστολή της προς το Κογκρέσο η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε από το Σώμα να εγκρίνει σαν μία πρώτη οικονομική βοήθεια την εκταμίευση ενός ποσού ύψους 7,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ έχει πει πως η πολιτεία μπορεί να χρειαστεί περισσότερα από 125 δισ. δολάρια.

Με πληροφορίες

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM
Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε ισχυρός καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Διεθνή / Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε πανίσχυρος καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Ο πάπας Φραγκίσκος του είχε ζητήσει να παραιτηθεί από τα «δικαιώματα και τα προνόμια» ενός καρδιναλίου αφού ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο δεκάδων εκατ. δολαρίων
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η εισαγγελέας Σάνον Λούσι παρουσίασε την υπόθεση με ιδιαίτερα γλαφυρές περιγραφές των περιστατικών, τονίζοντας ότι ο Γουάινσταϊν, επί δεκαετίες, δρούσε «ως πύλη του Χόλιγουντ» και εκμεταλλευόταν τη θέση του για να εξαναγκάζει γυναίκες σε σεξουαλικές πράξεις
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Η πρόταση για κατάπαυση πυρός και εδαφικές παραχωρήσεις - Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί τελεσίγραφο την αμερικανική στάση και ζητά διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
LIFO NEWSROOM