Την Τρίτη, οι τοπικές αρχές στο Λίμιτς στην Πενσιλβάνια ανέβασαν μία σειρά από φωτογραφίες με κόκκινα μπαλόνια που ήταν δεμένα σε σχάρες υπονόμων.
Η συγκεκριμένη κίνηση ερμηνεύτηκε από τις αρχές ως φάρσα ή ως προσπάθεια προώθησης της ταινίας «ΙΤ» από το μυθιστόρημα του Stephen King.
Σημειώνεται ότι τόσο στην ταινία όσο στο μυθιστόρημα, ο κλόουν παραμονεύει σε υπονόμους, αρπάζει παιδιά και στη συνέχεια αφήνει κόκκινα μπαλόνια δεμένα στα φρεάτια των δρόμων.
Στο post που δημοσίευσαν στη σελίδα τους στο Facebook οι αρχές ζήτησαν ευγενικά από τον φαρσέρ να σταματήσει, παραδεχόμενες ότι είχαν τρομάξει.
«Εκτιμούμε όποιον το έκανε για τη δημιουργικότητά του, ωστόσο θέλουμε ο φαρσέρ να γνωρίζει ότι τρομοκρατηθήκαμε όταν αναγκαστήκαμε να αφαιρέσουμε όλα αυτά τα μπαλόνια από τα φρεάτια και ζητούμε να μην ξανά συμβεί» έγραψε η αστυνομία στο Facebook.
Έπειτα από την αρχική της ανάρτηση στα social media η αστυνομία δημοσίευσε μια φωτογραφία ενός άνδρα με μια κόκκινη περούκα παριστάνοντας τον κλόουν που ελέγχει τα μπαλόνια για αποδεικτικά στοιχεία.
«Μετά το εκτεταμένο ενδιαφέρον από τα ΜΜΕ σε όλη τη χώρα και την κατακραυγή που δεχτήκαμε έχουμε αρχίσει έρευνα στο Εγκληματολογικό για τον εντοπισμό του δράστη "ΙΤ"», έγραψε με χιούμορ η Αστυνομία στο λογαριασμό της στο Facebook.
Ποιος ήταν, όμως, ο ιθύνων νους πίσω από αυτή την «τρομακτική» φάρσα; Κάποιος σατανικός κλόουν ή μήπως ήταν κάποια προωθητική καμπάνια για την ταινία; Τίποτε από τα δύο.
Όπως αποκαλύφθηκε ήταν απλώς η προσπάθεια πέντε κοριτσιών να τρομάξουν τους συμμαθητές τους.
Μετά τα post της αστυνομίας και επειδή η υπόθεση πήρε διαστάσεις, μία από τις κοπέλες, η Peyton Reiff αναγκάστηκε να ανεβάσει μία σειρά από status updates, όπου ομολογούσε ότι αυτή και οι φίλες της ήταν υπεύθυνες για τη φάρσα με τα μπαλόνια.
«Την τελευταία νύχτα του καλοκαιριού, εγώ και οι φίλες μου κάναμε βόλτα με το αμάξι όταν είδα τη σχάρα ενός υπονόμου και μου ήρθε η ιδέα. Τους εξήγησα τι ήθελα να κάνω και τα κορίτσια συμφώνησαν ότι ήταν τέλεια ιδέα. Πήγαμε στο μαγαζί και ζητήσαμε να μας φουσκώσουν 24 κόκκινα μπαλόνια. Βάλαμε τα μπαλόνια μέσα στα αυτοκίνητα και ξεκινήσαμε. Το σχέδιο μας ήταν να τα δέσουμε σε κολώνες γύρω από τα σπίτια των συμμαθητών μας για να τους τρομάξουμε μιας και η ταινία βγαίνει στις αίθουσες αυτή την Παρασκευή και ξέραμε ότι τα παιδιά από το σχολείο μας το ήξεραν αυτό. Όταν τελειώσαμε, επιστρέψαμε στο μαγαζί και τους ζητήσαμε να μας φουσκώσουν άλλα 10 μπαλόνια που τα δέσαμε σε όλη την πόλη. Όταν ξυπνήσαμε, είδαμε ότι η αστυνομία του Λίμιτς είχε ανταποκριθεί στην φάρσα μας και είχαν τρομάξει κάτι που δεν ήταν στις προθέσεις μας αλλά είμαστε χαρούμενες που κατάλαβαν το νόημά της και γέλασαν. Μην ανησυχείτε, δεν υπάρχουν κλόουν στο Λίμιτς. Μόνο 5 έφηβες που ήθελαν να διασκεδάσουν», έγραψε η Reiff στο στάτους της.
Μιλώντας αργότερα στο Mashable, η Reiff παραδέχτηκε οτι δεν περίμεναν να πάρει τέτοια έκταση. «Φρικάραμε», είπε. «Ειλικρινά, δεν περιμέναμε να πάρει τέτοια έκταση».
Οι κοπέλες αποφάσισαν να ομολογήσουν τη φάρσα για να μη φρικάρει ο κόσμος. Επιπροσθέτως, δεν ήθελαν να αναλάβει κάποιος άλλος την ευθύνη προκαλώντας εκ νέου υστερία.
Όπως δήλωσε, μάλιστα, πλέον στην πόλη όλα είναι ήρεμα.
Με πληροφορίες από Mashable
σχόλια