Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου το Κεντρικό Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας φωτίστηκε με το μπλε χρώμα της Δημοκρατίας

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου το Κεντρικό Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας φωτίστηκε με το μπλε χρώμα της Δημοκρατίας Facebook Twitter
0

Το κεντρικό νεοκλασικό Μέγαρο της Εθνικής Τράπεζας, επί της οδού Αιόλου, στην πλατεία Κοτζιά επιλέχθηκε μεταξύ άλλων εμβληματικών κτηρίων του κέντρου της Αθήνας, , για να φωτιστεί με έντονο μπλε φως προς τιμήν της Ημέρας της Δημοκρατίας. Όπως κάθε χρόνο, η 15η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως η ημέρα εορτασμού της Δημοκρατίας. Στο πλαίσιο αυτού του εορτασμού, για τρίτη χρονιά φέτος, φωτίζονται με το μπλε χρώμα της Ελλάδας και της Δημοκρατίας, κτήρια ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας στην Αθήνα, συνδεδεμένα με την ίδρυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, όπως είναι η Βουλή των Ελλήνων και το Δημαρχείο των Αθηνών.

Το Κεντρικό Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στο κέντρο της σύγχρονης Αθήνας, ξεχωρίζει για τη συμβολικής σημασίας ιστορική του διαδρομή. Ανεγέρθηκε ακριβώς δίπλα στα τείχη των Αθηνών και πάνω στην Αχαρνική οδό, την οδό που οδηγούσε στη Στοά του Αττάλου, εκεί που γεννήθηκε η Δημοκρατία 2.500 χρόνια πριν. Στο κτίριο αυτό, που σήμερα λειτουργεί, ως Κατάστημα εξυπηρέτησης πελατών, αλλά και ως κέντρο διοικητικών λειτουργιών της Εθνικής Τράπεζας, στεγάστηκε το πρώτο Τραπεζικό Κατάστημα της απελευθερωμένης Ελλάδας, με πρώτο διευθυντή της Τράπεζας το 1841 το Γεώργιο Σταύρο.  Ως κεντρικό Κατάστημα,  χρησιμοποιείται από την Εθνική σε όλη τη διάρκεια της ιστορικής της διαδρομής, κατά την οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει πρωτοποριακή δράση σε κάθε σημαντική προσπάθεια του κράτους και της ελληνικής κοινωνίας για τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Η Εθνική Τράπεζα αναγνωρίζοντας τη μεγάλη ιστορική σημασία του κτηρίου, το ενσωματώνει στο επίσημο λογότυπό της, ως άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορική της πορεία, αλλά και την ιστορία της Ελλάδας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλατίνη ΓΕΜΑΤΑ: Νέο όνομα, νέα εμφάνιση και νέο προϊόν ΓΕΜΑΤΑ MAX για απόλαυση στο maximum

Market news / Αλλατίνη ΓΕΜΑΤΑ: Νέο όνομα, νέα εμφάνιση και νέο προϊόν ΓΕΜΑΤΑ MAX για απόλαυση στο maximum

Η μάρκα Αλλατίνη ανανεώνει τα αγαπημένα Αλλατίνη ΓΕΜΑΤΑ! & τραγανά και ενισχύει την απολαυστική σειρά λανσάροντας τα ΓΕΜΑΤΑ ΜΑΧ σε δύο δυνατούς γευστικούς συνδυασμούς.
THE LIFO TEAM
Ανακαλύψτε τη νέα ΦΙΞ Άνευ Σαγκουίνι: Μία φυσικά δροσιστική γεύση για κάθε στιγμή

Market news / Ανακαλύψτε τη νέα ΦΙΞ Άνευ Σαγκουίνι: Μία φυσικά δροσιστική γεύση για κάθε στιγμή

Η αγαπημένη ΦΙΞ Άνευ διευρύνει το ρεπερτόριο των επιλογών μας, με 3 προτάσεις χωρίς αλκοόλ: την κλασική ΦΙΞ Άνευ με την αυθεντική γεύση μπύρας, τη ΦΙΞ Άνευ Λεμόνι και τη νέα ΦΙΞ Άνευ Σαγκουίνι.
THE LIFO TEAM
Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος δίπλα στους αθλητές του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2025

Market news / Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος δίπλα στους αθλητές του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2025

Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος θα είναι ο απόλυτος σύμμαχος των αθλητών, προσφέροντας την ενυδάτωση και την αναζωογόνηση που χρειάζονται σε κάθε στάση ανεφοδιασμού.
THE LIFO TEAM