Live

Ντομπρόβσκις: Να κλείσει εγκαίρως η αξιολόγηση αλλά και με εφαρμογή όλων των προαπαιτούμενων

Ντομπρόβσκις: Να κλείσει εγκαίρως η αξιολόγηση αλλά και με εφαρμογή όλων των προαπαιτούμενων Facebook Twitter
EPA/OLIVIER HOSLET
0

Το ιδανικό σενάριο θα ήταν η Ελλάδα να ολοκληρώσει την τρίτη αξιολόγηση έως το τέλος του έτους, επανέλαβε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι τόσο οι προθεσμίες, όσο η ουσία.


«Δίνουμε έμφαση στην αρχή ότι η ουσία είναι πιο σημαντική από τις προθεσμίες. Αυτό που έχει σημασία είναι να ικανοποιηθούν όλες οι προϋποθέσεις που συνδέονται με την τρίτη αξιολόγηση, σε ό,τι αφορά τόσο τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όσο και τον προϋπολογισμό του 2018, αλλά και την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Β. Ντομπρόβσκις.

«Οι προετοιμασίες για την τρίτη αξιολόγηση έχουν ήδη ξεκινήσει και πιστεύουμε ακόμα ότι το ιδανικό θα ήταν η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους», πρόσθεσε.


Συνεχίζοντας, επισήμανε πως η Επιτροπή εργάζεται υπό την υπόθεση ότι η τρίτη αξιολόγηση είναι εφικτό να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, κάτι το οποίο θα έστελνε θετικό σήμα στις αγορές και στους επενδυτές εντός και εκτός Ελλάδας, ότι δηλαδή το πρόγραμμα είναι στη σωστή τροχιά, η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και παραμένει σε αυτό το δρόμο.


Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν πρόσθεσε επίσης ότι είναι σημαντικό να εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, τα οποία είναι ένας κατάλογος κυρίως εφαρμογής μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη νομοθετηθεί. Συμπλήρωσε, δε, ότι σημαντικό είναι να υπάρξει σαφήνεια στους προϋπολογισμούς των επόμενων ετών, ούτως ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα.


Καταλήγοντας, τόνισε ότι για την Επιτροπή η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να επιτύχει τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων και πως το σημαντικότερο τώρα είναι να προετοιμαστεί ο προϋπολογισμός για το 2018. «Καλό θα ήταν η τρίτη αξιολόγηση να κλείσει εγκαίρως και να μην υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις, όπως έγινε με τη δεύτερη και την πρώτη αξιολόγηση», ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

Live

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει η εφαρμογή - Το νέο Ε1 και τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Οικονομία / Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει η εφαρμογή - Το νέο Ε1 και τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Το ανανεωμένο έντυπο περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές, νέους κωδικούς και αυτοματοποιημένες διαδικασίες που στοχεύουν στη διευκόλυνση των φορολογουμένων
LIFO NEWSROOM
Στη διοίκηση επιχειρήσεων, μια μητέρα διδάσκει περισσότερα από ένα πτυχίο, λέει δισεκατομμυριούχος

Οικονομία / Στη διοίκηση επιχειρήσεων, μια μητέρα διδάσκει περισσότερα από ένα πτυχίο, λέει δισεκατομμυριούχος

Είναι υποχρεωμένη να διοικεί απείθαρχους υφιστάμενους, κάθε ώρα της ημέρας, επί επτά ημέρες της εβδομάδας κι αυτό μπορεί να μας διδάξει πολλά, δηλώνει ο Manoj Bhargava, ιδρυτής της 5-hour Energy
LIFO NEWSROOM
Έκτη μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ - Αναδιαμορφώνεται η δημοσιονομική εικόνα της Ευρώπης

Οικονομία / Έκτη μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ - Αναδιαμορφώνεται η δημοσιονομική εικόνα της Ευρώπης

Οι υποσχέσεις των Ευρωπαίων ηγετών για αύξηση του δανεισμού προκειμένου να αυξηθούν οι στρατιωτικές δαπάνες έχουν αναδιαμορφώσει τη δημοσιονομική εικόνα που πρέπει να αντιμετωπίσει η ΕΚΤ
LIFO NEWSROOM
Σούπερ μάρκετ: Πώς ο καταναλωτής θα μπορεί να συγκρίνει τιμές σε προσφορές και εκπτώσεις

Οικονομία / Σούπερ μάρκετ: Πώς ο καταναλωτής θα μπορεί να συγκρίνει τιμές σε προσφορές και εκπτώσεις

Από τις αρχές Μαρτίου ξεκινά η εφαρμογή του νέου Κώδικα Δεοντολογίας για τις προσφορές και τις εκπτώσεις, με στόχο να εξαλειφθούν οριστικά οι παραπλανητικές πρακτικές
LIFO NEWSROOM