H διδακτορική διατριβή του Χόκινγκ «έριξε» το ίντερνετ στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ

H διδακτορική διατριβή του Χόκινγκ «έριξε» το ίντερνετ στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ Facebook Twitter
1

Το Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ αποφάσισε να ανεβάσει στο επίσημο σάιτ του τη διδακτορική διατριβή του Στίβεν Χόκινγκ όταν ήταν 26 ετών. Το αποτέλεσμα ήταν να μπουν 60.000 άτομα μέσα σε 24 ώρες. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ιστότοπος δεν άντεξε τη μαζική... επίθεση και μπλόκαρε. Για την ιστορία: το 1966, ένας 24χρονος φοιτητής του Κέιμπριτζ κατέθεσε στο τμήμα Φυσικής την διατριβή του για τις ιδιότητες του Σύμπαντος που διαστέλλεται. Τότε δεν τον ήξερε κανένας και ούτε μπορούσε να φανταστεί την μετέπειτα πορεία του. Η διατριβή του κρίθηκε θετικά και ο εν λόγω φοιτητής χρίστηκε διδάκτορας. Κάπως έτσι ξεκίνησε να υφαίνεται ο μύθος του Στίβεν Χόκινγκ. 

Την Κυριακή (22/10), το Κέμπριτζ αποφάσισε να αναρτήσει την διατριβή στον ιστότοπό του και η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή. Μέσα σε 24 ώρες περίπου 60.000 επισκέπτες έσπευσαν να την κατεβάσουν με αποτέλεσμα να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα λόγω του αυξημένου όγκου επισκεψιμότητας.

Το Πανεπιστήμιο είχε δεχτεί πολλά αιτήματα να δημοσιεύσει το πλήρες κείμενο της διατριβής του αστροφυσικού. Τελικά, τα μεσάνυχτα της Κυριακής ανέβασε το κείμενο στο αποθετήριο των διατριβών για να γιορτάσει με αυτόν τον τρόπο την εβδομάδα ανοιχτής πρόσβασης.

Ο Χόκινγκ στη διατριβή του εξετάζει τις επιπτώσεις από την διαστολή του σύμπαντος και εξηγεί, μεταξύ άλλων, ότι κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις δεν θα ήταν δυνατόν να σχηματιστούν γαλαξίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το '66 είχε ήδη διαγνωστεί με τη νόσο του κινητικού νευρώνα και οι γιατροί τού έδιναν μόλις δύο χρόνια ζωής.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Τech & Science / Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Η Ινδία ετοιμάζεται να στείλει τους πρώτους της αστροναύτες στο διάστημα μέσω της αποστολής Gaganyaan, η οποία θα τοποθετήσει τρεις αστροναύτες σε χαμηλή γήινη τροχιά για τρεις ημέρες
LIFO NEWSROOM
Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Δημοσιογράφος αναγνωρίζει πρόσωπα στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Το μέλλον είναι εδώ: Δημοσιογράφος ταυτοποιεί αγνώστους στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Σκανάρει πρόσωπα αγνώστων και τους αναγνωρίζει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα - Το βίντεο πυροδοτεί συζητήσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας που σχετίζονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου
LIFO NEWSROOM
Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Τech & Science / Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Από το JOMO, τον σωστό ύπνο έως τον συνεπή εμβολιασμό και από την κηπουρική ως την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό, υπάρχουν επτά απλοί τρόποι για να ενισχύσουμε την υγεία του εγκεφάλου μας και τη συναισθηματική μας ανθεκτικότητα
LIFO NEWSROOM
Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Tech & Science / Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Πανικό έχουν προκαλέσει στις ΗΠΑ τα μυστηριώδη drones πάνω από τον ουρανό του Νιου Τζέρσεϊ, αλλά στο αιώνιο κυνήγι για τον εντοπισμό αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων, η ανθρώπινη μαρτυρία είναι συνήθως ο πιο αδύναμος κρίκος.
THE LIFO TEAM
Πέγκυ Αντωνάκου: Στην Google θα ξεκλειδώσουμε ερωτήσεις και αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε

Good Business Directory Vol.5 / «Στην Google θα ξεκλειδώσουμε αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε»

Η γενική διευθύντρια της Google για τη ΝΑ Ευρώπη, Πέγκυ Αντωνάκου, περιγράφει πώς η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξουν τη ζωή μας τα επόμενα χρόνια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια
Δεν διάφωνο σιγουρά έχει ενδιαφέρον αλλά δεν νομίζω ότι απευθύνετε στον οποιοδήποτε… Έχει γίνει θέμα χωρίς να είναι και κάτι τρομερό… ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι το έδωσαν δωρεάν οπός και πρέπει να είναι πολλά πράγματα.