Τουρκία: Ξεκινάει η δίκη της διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας και ακτιβιστών που κατηγορούνται για «τρομοκρατία»

Τουρκία: Ξεκινάει η δίκη της διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας και ακτιβιστών που κατηγορούνται για «τρομοκρατία» Facebook Twitter
0

Η δίκη έντεκα ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που κατηγορούνται για «τρομοκρατία», αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα στην Τουρκία. Πρόκειται για μία υπόθεση που έχει προκαλέσει εκτεταμένη ανησυχία στη Δύση και έχει κλιμακώσει την κρίση μεταξύ Άγκυρας και Ευρώπης.

Μεταξύ των κατηγορούμενων είναι η Ιντίλ Εσέρ, διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας Τουρκίας, καθώς και ένας Γερμανός και έναν Σουηδός πολίτης.

Αν καταδικαστούν, αντιμετωπίζουν ποινή μέχρι και 15 χρόνια φυλάκισης, καθώς τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες που περιλαμβάνουν την ένταξη και παροχή βοήθειας σε «ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση».

Οι ακτιβιστές είχαν συλληφθεί τον Ιούλιο, ενώ συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο και τη διαχείριση πληροφοριών σε ένα ξενοδοχείο στην Πρίγκηπο.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει εντείνει τις ανησυχίες πως η Τουρκία διολισθαίνει όλο και πιο γρήγορα στον απολυταρχισμό, υπό τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Από το αποτυχημένο περυσινό πραξικόπημα, οι αρχές έχουν φυλακίσει, εν αναμονή δίκης, περισσότερα από 50.000 άτομα και έχουν απολύσει ή θέσει σε διαθεσιμότητα περίπου 150.000. Οι δυτικοί σύμμαχοι φοβούνται ότι ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το πραξικόπημα ως πρόσχημα για να εκδιώξει τους αντιπάλους και να καταπνίξει κάθε διαφωνία.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM